Política

estat espanyol

El govern espanyol destitueix Ángel Contreras, president d’Adif

El 4 de juny passat va haver de comparèixer en el Senat pel cas Koldo

El ministre espanyol de Transports, Óscar Puente, ha cessat aquest divendres a Ángel Contreras com a president d’Adif i Adif Alta Velocitat, després d’haver estat en el càrrec menys d’un any.

Contreras va agafar les regnes d’Afid el novembre de 2023, quan amb l’arribada de Puente al departament va substituir a l’anterior presidenta, Maria Luisa Domínguez, informen les agències. Fins aleshores, Contreras era director general de Conservació i Manteniment d’Adif, on es va encarregar, per exemple, de la renovació de línies d’alta velocitat o de la gestió relacionada amb incidències meteorològiques com les tempestes Filomena o Glòria.

El relleu es produeix després de diverses destitucions dutes a terme per Puente en els últims mesos per l’auditoria relacionada amb el cas Koldo, la trama de cobrament de comissions il·legals en la compra de màscares en el pitjor moment de la pandèmia que esquitxa l’exministre socialista de Foment José Luis Ábalos, tot i que des del Ministeri de Transports destaquen que el cessament de Contreras no hi té relació. La Guàrdia Civil considera, però que es troba implicat en la trama.

El ja expresident d’Adif va haver de comparèixer el 4 de juny passat davant la comissió del Senat que investiga totes les ramificacions del cas Koldo, on va assegurar que “mai havia falsejat cap tipus de contracte”. Contreras va defensar que la seva relació amb Koldo García es limitava al “pla social” després de la sortida de l’exassessor d’Ábalos del Ministeri de Foment a final de 2022.

Puente, per la seva banda, ha mantingut en diverses ocasions que destituiria qualsevol càrrec del seu Ministeri que es veiés implicat en la trama. I ha cessat ja el secretari general de Ports de l’Estat, Álvaro Sánchez Manzanares; el subsecretari d’Estat, Jesús Manuel Gómez, i el cap de personal d’Adif, Michaux Miranda, per la seva condició d’investigats en la trama corrupta.

Al marge de la trama corrupta, que esquitxa dirigents del PSOE de diferents territoris, sobre el cessat president d’Adif també pesaven les nombroses incidències registrades aquest estiu a la xarxa ferroviària. Just aquest divendres, a Catalunya, a l’estació de Barcelona-Sants, el descarrilament d’un tren sense passatgers ha impedit la sortida de diversos combois des de la capital catalana i ha generat importants retards en els trens d’alta velocitat. I a Madrid, a l’estació d’Atocha, s’han produït retards de gairebé una hora en els trens d’alta velocitat per problemes de senyalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El govern espanyol destitueix Ángel Contreras, president d’Adif

barcelona
estats units

Els EUA imposaran una taxa del 100% als vehicles elèctrics xinesos

barcelona
Política

Comín presenta recurs al TGUE per reclamar el seu escó a l’Eurocambra

barcelona
política

El PSC força l’anul·lació de l’acord del ple de juliol en el que s’aprovava el ROM

salt
crisi migratòria

La Fiscalia avisa el govern canari que el denunciarà si no acull a menors

barcelona
corea del Nord

Pyongyang mostra per primer cop les seves centrifugadores d’urani

barcelona
política

Lluc Salellas rep a Sílvia Paneque com a consellera de Territori

girona
guerra a europa

Continua la contraofensiva russa en Kursk per a recuperar territori ocupat

barcelona
unió europea

Els agricultors de la UE podran rebre més diners per avançat de la PAC

barcelona