Política

vaticà

Francesc critica Trump i Harris i diu que els votants han d’elegir “el menor de dos mals”

Retreu a l’aspirant republicà a la Casa Blanca la seva política migratòria i a la demòcrata el seu suport a l’avortament

Francesc ha assenyalat que els votants catòlics dels Estats Units hauran d’elegir “el mal menor” en les eleccions presidencials del pròxim 5 de novembre, retraient la defensa del dret a l’avortament per part de la candidata demòcrata, Kamala Harris, i les deportacions de migrants que ha promès l’aspirant republicà, Donald Trump.

“Ambdós (casos) són contra la vida, el que expulsa els migrants i el que mata als nens”, va assegurar el pontífex en ser interrogat pels periodistes en l’avió de tornada a Roma dels de Singapur sobre quin candidat haurien de votar en les presidencials dels EUA els electors catòlics.

El papa, segons va informar Efe, va defensar “que expulsar els migrants, no donar-los capacitat de treballar ni acollida és un pecat greu” i va recordar que a l’Antic Testament sempre es diu que cal acollir a “l’estranger, a l’orfe i a la vídua” i va reiterar que “qui no acull a un migrant comet un pecat contra la vida”. Francesc va recordar la seva missa a la frontera mexicana d’El Paso, on eren les sabates dels migrants que van morir en l’intent de creuar-la, i va dir que ara “hi ha un corrent de migrants que arriben d’Amèrica central i són tractats com a esclaus i se n’aprofiten d’ells”.

En relació amb l’avortament, dret que defensa Harris, el pontífex va assegurar que “és matar a un ésser humà” i que “tot i que siguin paraules que no agraden, és un assassinat”.

“No t’agradarà això, però és un assassinat i amb això no és que l’Església sigui tancada. És que l’Església no permet l’avortament perquè és un assassinat i això ho tenim clar”, va destacar el pontífex segons recull Efe. I va reiterar: “Expulsar els immigrants és maldat, i treure de la mare a un nen és un assassinat, i d’això cal parlar clar i sense peròs. Les dues coses estan clares”. “Jo no soc nord-americà i no votaré, però entre aquesta senyora (Harris) o aquest senyor (Trump) que cada un ho faci segons la seva consciència”, va apuntar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia