Política

estats units

Qui és Ryan Wesley Routh, el detingut pel suposat nou intent d’assassinat contra Trump

L’home, de 58 anys, havia viatjat a Ucraïna i havia estat condemnat per possessió d’armes

El detingut per l’incident registrat diumenge al club de golf de Donald Trump a Palm Beach (Florida) i que l’FBI investiga com un “presumpte intent d’assassinat” contra el candidat republicà i expresident dels EUA, ha estat identificat com a Ryan Wesley Routh. Es tracta d’un home blanc de 58 anys, molt actiu a les xarxes socials i que havia viscut a Carolina del Nord i a Hawaii, segons informa aquest dilluns Efe que cita mitjans locals.

L’home, presumptament empunyava un rifle tipus AK-47 amb mira telescòpica a través de la tancat del club de golf, on Trump es trobava jugant, quan un dels agents del servei de seguretat de l’expresident el va descobrir amagat entre els matolls i va obrir foc contra ell. El sospitós va intentar fugir en una furgoneta. Un testimoni presencial, però ho va veure, va fer una foto on es veia la matrícula i va informar a la policia local, fet que va permetre als agents detenir-lo. En el moment de l’arrest, informa la CNN, no anava armat i es va mostrar “relativament tranquil”.

El detingut, segons Efe, havia estat detingut fa vint anys per possessió d’una metralladora. Segons registres judicials, el 2002 va ser condemnat per possessió d’una arma de destrucció massiva: una metralladora completament automàtica.

Els registres també mostren condemnes per dur una arma amagada, possessió de propietat robada i atropellament i fugida. Segons el canal de televisió NBC s’han presentat més de cent càrrecs criminals contra Ryan Routh a Carolina del Nord.

Segons la CNN, Routh estava molt involucrat en la guerra d’Ucraïna contra Rússia i va visitar el país europeu el 2022. L’any següent, el 2023, New York Times el va entrevistar en el marc d’un reportatge sobre nord-americans que viatjaven a Ucraïna per ajudar en la guerra. En l’article se’l presentava com un “antic treballador del sector de la construcció a Carolina del Nord” i sense experiència militar. En l’entrevista, l’home explicava que estava intentant reclutar soldats afganesos que havien fugit del règim dels talibans per anar a lluitar a Ucraïna contra Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona
iran

Les execucions a l’Iran han crescut un 75% dos anys després de la mort d’Amini

barcelona
guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió de Kursk

barcelona
economia

Romero: “Treballarem tossudament per aconseguir el finançament singular”

barcelona
guerra a gaza

Una vintena de morts a la Franja mentre Israel desplega una brigada

barcelona
guerra a europa

Ucraïna abat 53 dels 56 drons Shahed llançats per Rússia contra el seu territori

barcelona