Política

rússia

Detingut per corrupció el cap de control d’armament del Ministeri de Defensa rus

Durant els últims mesos la cúpula militar russa s’ha vist sacsejada per una sèrie de detencions d’alts càrrecs

El Comitè d’Instrucció de Rússia (CIR) ha detingut aquest dilluns al cap i un empleat d’un dels departaments de qualitat del Ministeri de Defensa de Rússia, encarregats de rebre i controlar el subministrament d’equipament bèl·lic per a l’Exèrcit, als qui acusa d’haver acceptat suborns d’empresaris russos.

“El CIR va incoar una causa penal pel delicte d’acceptació de suborn en gran quantia contra el cap de departament de qualitat 4924 del ministeri de Defensa de Rússia, Ivan Populovski, i el seu subordinat Grigori Zorin”, segon que ha informat l’entitat en Telegram.

Segons els investigadors, entre 2021 i 2024 Populovski i Zorin “van acceptar suborns per més d’11 milions de rubles per garantir l’acceptació ’sense obstacles’ de produccions militars i treballs en el marc dels contractes i acords previstos en la comanda estatal de Defensa”.

El CIR va establir la implicació de dues empreses russes que van signar contractes per una suma de més de 1.200 milions de rubles (més de 13 milions de dòlars) per al subministrament d’equipament elèctric i cables al ministeri de Defensa rus en el marc dels programes estatals.

En 2021, segons les autoritats, “els representants de les empreses es van confabular amb Populovski i Zorin per a suavitzar el control durant la recepció de mercaderies i rebre altres privilegis en el marc de l’execució de la comanda estatal de Defensa a canvi d’un suborn”.

“En el marc de la investigació els implicats van acceptar la seva culpabilitat, s’investiga la seva implicació en delictes semblants, incloent-hi el robatori de recursos destinats a la comanda estatal de Defensa”, ha afegit el CIR.

Durant els últims mesos la cúpula militar russa s’ha vist sacsejada per una sèrie de detencions d’alts càrrecs per casos de corrupció.

Les més recents van tenir lloc el passat 5 de setembre, amb la detenció del coronel en la reserva Andrei Chekmázov, excap del departament de desenvolupament d’armes basades en nous principis físics, i qui fora el seu adjunt, Dimitri Fomín, també coronel en la reserva.

Segons la investigació, entre juny i setembre de l’any passat Chekmázov i Fomín van rebre suborns per una suma total de 7.710.000 rubles (uns 87.000 dòlars), per donar el seu vistiplau a treballs sense verificar degudament el seu compliment.

A ells se sumen més d’una desena d’alts militars detinguts en el marc de la purga més gran en aquesta cartera en anys, que va començar l’abril passat amb la detenció d’Ivanov, mà dreta de l’anterior ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona
iran

Les execucions a l’Iran han crescut un 75% dos anys després de la mort d’Amini

barcelona
guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió de Kursk

barcelona
economia

Romero: “Treballarem tossudament per aconseguir el finançament singular”

barcelona
guerra a gaza

Una vintena de morts a la Franja mentre Israel desplega una brigada

barcelona
guerra a europa

Ucraïna abat 53 dels 56 drons Shahed llançats per Rússia contra el seu territori

barcelona