Política

guerra a gaza

Una vintena de morts a Gaza mentre Israel desplega una brigada en el centre

Des de l’inici de la guerra, l’Exèrcit israelià ha intentat separar el nord i el sud de la Franja de Gaza

Almenys una vintena de persones van perdre la vida en els atacs israelians de les últimes 24 hores contra la Franja de Gaza, segons el ministeri de Sanitat gazià, mentre Israel ha anunciat el desplegament d’una brigada en el centre de l’enclavament.

Segons l’últim informe de les autoritats sanitàries de la Franja, 20 persones van morir i altres 76 van resultar ferides en el devastat territori palestí en l’últim dia, portant el total de morts des del començament de la guerra a 41.226 i el de ferits a 95.413.

A més, en el que va de dilluns, el portaveu de la defensa civil de l’enclavament, Mahmud Basal, ha informat de la mort d’almenys 16 persones en sengles atacs israelians contra habitatges: 6 van perdre la vida en el sud de Ciutat de Gaza (nord de l’enclavament) i 10 en el campament de refugiats de Nuseirat (centre). Tot això mentre les forces israelianes van anunciar el redesplegament d’una brigada en el centre de la Franja de Gaza, on Israel ha construït un corredor artificial, al qual es refereix com a corredor Netzarim, que divideix en dos l’enclavament i permet als soldats llançar incursions en la zona.

En un comunicat, l’Exèrcit israelià ha explicat que la Cinquena Brigada de Reservistes ha tornat al centre de la Franja, després de completar una sèrie d’exercicis d’entrenament, i operarà sota la supervisió de la Divisió 252, que en els últims mesos ha treballat per a expandir el corredor.

Ja des del començament de la guerra, les forces israelianes han tractat d’aïllar el nord i el sud de Gaza, construint una llarga carretera que divideix en dues l’enclavament (el corredor Netzarim), i que les tropes aprofiten per a llançar incursions terrestres.

La insistència d’Israel a mantenir soldats en la zona, així com en el corredor Filadèlfia, que separa Gaza d’Egipte, és el principal motiu que manté bloquejades les negociacions per a un acord amb Hamàs, ja que el grup islamista, que governa en la Franja, rebutja qualsevol presència de tropes israelianes després de la signatura d’un armistici.

Al juliol, Israel va ordenar l’evacuació de tota la zona nord de Ciutat de Gaza i fins i tot va obrir dues rutes cap al sud perquè els civils es desplacessin cap a una petita “zona humanitària” al costat de la costa gaziana, que de tant en tant pateix atacs i que s’ha vist cada vegada més reduïda davant les constants ordres d’evacuació.

El ministeri d’Exteriors de l’Autoritat Nacional Palestina (ANP), que governa en parts reduïdes de la Cisjordània Ocupada i podria prendre el control de Gaza en una hipotètica fase de postguerra, va advertir dissabte contra els intents de les autoritats israelianes d’aïllar el nord de l’enclavament.

En un comunicat, l’oficina ha dit que considera les evacuacions en el nord del territori “un preludi al començament de l’annexió de parts essencials de la Franja en preparació per a l’establiment d’assentaments en ella”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona
iran

Les execucions a l’Iran han crescut un 75% dos anys després de la mort d’Amini

barcelona
guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió de Kursk

barcelona
economia

Romero: “Treballarem tossudament per aconseguir el finançament singular”

barcelona
guerra a gaza

Una vintena de morts a la Franja mentre Israel desplega una brigada

barcelona
guerra a europa

Ucraïna abat 53 dels 56 drons Shahed llançats per Rússia contra el seu territori

barcelona