Política

guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió fronterera de Kursk

Moscou ordena evacuar més localitats frontereres amb Ucraïna a la zona ocupada per Kíiv

L’Exèrcit rus ha assegurat aquest dilluns haver alliberat dues localitats més en Kursk, una d’elles prop de Sudja, el principal bastió ucraïnès a la regió fronterera russa.

Segons el ministeri de Defensa de Rússia, l’agrupació militar Séver va recuperar el control sobre el petit poble de Borki, a uns 14 quilòmetres al sud-est de Sudja. Borki, que pertany administrativament al districte de Sudja, està habitat per uns pocs centenars de persones.

A més, les tropes russes van alliberar també el llogaret d’Uspenovka, que es troba en la mateixa frontera amb Ucraïna, al sud de Snagost, lloc fortificat recuperat la setmana passada per Moscou.

Defensa ha afegit que les seves forces també han infligit grans baixes a l’enemic en mitja dotzena de localitats de Kursk, han rebutjat cinc contraatacs i tres intents ucraïnesos de travessar la frontera.

Com a resultat, agrega el comunicat de guerra rus en la xarxa Telegram, l’Exèrcit ucraïnès hauria perdut en l’última jornada més de 350 homes, amb el que ascendeixen a 13.800 les baixes enemigues des del 6 d’agost.

Per la seva banda, l’estatunidenc Institut per a l’Estudi de la Guerra manté que Moscou haurà de concentrar més forces i millor preparades en la zona si vol recuperar el control de tota la frontera.

Mentrestant, Rússia prossegueix la seva ofensiva en el Donbass, que, segons Kíiv i experts occidentals, s’ha alentit en les últimes setmanes a causa de la incursió fronterera ucraïnesa.

Més evacuacions

Les autoritats russes han ordenat aquest dilluns l’evacuació obligatòria de les localitats frontereres amb Ucraïna en altres dos districtes de Kursk, enmig de la contraofensiva russa per a expulsar a les tropes enemigues de la regió.

El governador, Alexéi Smirnov, ha explicat en Telegram que es tracta de les localitats que es trobin en els voltants de la línia fronterera al llarg d’una franja de 15 quilòmetres.

La decisió es va prendre amb la finalitat de garantir la seguretat dels residents en les zones frontereres dels districtes de Rilsk i Jomutovski, que es troben a escassos quilòmetres de la zona de combat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona
iran

Les execucions a l’Iran han crescut un 75% dos anys després de la mort d’Amini

barcelona
guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió de Kursk

barcelona
economia

Romero: “Treballarem tossudament per aconseguir el finançament singular”

barcelona
guerra a gaza

Una vintena de morts a la Franja mentre Israel desplega una brigada

barcelona
guerra a europa

Ucraïna abat 53 dels 56 drons Shahed llançats per Rússia contra el seu territori

barcelona