Política

estat espanyol

La nova presidenta del CGPJ proposa al magistrat Dimitry Berberoff com a vicepresident del Suprem

La candidatura de l’exlletrat del TJUE busca “reforçar” la “dimensió europea” de l’alt tribunal

La nova presidenta del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Isabel Perelló, ha traslladat aquest dilluns als vocals de la institució la proposta que el magistrat de la Sala Tercera de l’alt tribunal Dimitry Berberoff sigui elegit vicepresident d’aquest òrgan.

La candidatura del jutge –que va exercir com a lletrat del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) entre 2007 i 2010 i és membre de la Xarxa d’Experts en Dret de la Unió Europea del Consell– busca “reforçar la dimensió europea” del TS.

El Ple en què es votarà l’elecció de vicepresident se celebrarà el pròxim dimecres 25 de setembre a les deu del matí. Per al nomenament cal una majoria de tres cinquens.

Tal com ha indicat el tribunal en un comunicat, Berberoff posseeix “un profund coneixement del funcionament de l’alt tribunal”, ja que va ser director del seu Gabinet Tècnic entre el 2014 i el 2018 i des del 2019 és membre electe de la seva Sala Govern. Els requisits que la Llei orgànica del poder judicial estableix per poder ser proposat per al càrrec són tenir la categoria de magistrat del Tribunal Suprem amb l’antiguitat necessària per ser nomenat president de Sala (tres anys) i estar en servei actiu.

Pas per Catalunya

Nascut el 1969, Berberoff es va llicenciar en Dret per la Universitat de Saragossa el 1992 i va ingressar a la Carrera Judicial el 1996. Va servir als Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 1 de Villena i número 3 de Xàtiva i, després de ser nomenat magistrat especialista de l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu el 1999, es va incorporar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on va estar adscrit successivament a les Seccions Segona, Quarta i Primera i va ser membre de la Secció de Cassació de la Sala Contenciosa Administrativa.

El 2014 va ser nomenat director del Gabinet Tècnic del Tribunal Suprem, càrrec que va exercir fins al seu nomenament com a magistrat de l’alt tribunal quatre anys després. A més de la seva carrera a la magistratura, té experiència docent com a professor associat de la Universitat Internacional de Catalunya i parla anglès, francès i català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona
iran

Les execucions a l’Iran han crescut un 75% dos anys després de la mort d’Amini

barcelona
guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió de Kursk

barcelona
economia

Romero: “Treballarem tossudament per aconseguir el finançament singular”

barcelona
guerra a gaza

Una vintena de morts a la Franja mentre Israel desplega una brigada

barcelona
guerra a europa

Ucraïna abat 53 dels 56 drons Shahed llançats per Rússia contra el seu territori

barcelona