Política

política

La Diputació incrementa en 7 milions el programa per donar suport econòmic als ajuntaments

La Diputació de Girona, en la sessió ordinària del ple del mes de setembre, ha aprovat suplementar el programa del Fons de Cooperació Econòmica Municipal 2024-2027 per donar suport econòmic als ajuntaments inclosos en l’àmbit territorial de l’ens amb un valor de 7.000.000 d’euros. En paral·lel, també ha augmentat el crèdit consignat per als consells comarcals de la demarcació de Girona per a la prestació de serveis d’assistència, cooperació i d’altres als municipis, en 400.000 euros per a aquest any 2024.

Un dels objectius que tenia el programa del Fons de Cooperació Econòmica Municipal 2024-2027era contribuir a la millora de la suficiència financera dels ajuntaments, molt afectada per la situació generada per la pandèmia de la Covid i les darreres crisis econòmiques. Ara, la situació financera actual de la Diputació permet fer un increment de les seves aportacions i, per això, s’ha decidit fer-ho a través d’un fons complementari de 7 milions que s’afegeix al programa. El fons de cooperació plurianual es va aprovar el desembre passat i té una dotació econòmica global de 109,4 milions d’euros, que es reparteixen a raó de 27,35 milions per any. Les diferents aportacions es poden destinar a finançar nombroses activitats, tot garantint que una part de la despesa municipal es destini a l’àmbit de la cultura, les arts i la música.

Pel que fa als criteris de distribució de cada dotació anual, són els següents: a l’Ajuntament de Girona se li assigna una quantitat anual d’un milió d’euros; a l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit se li assigna una quantitat anual de 45.000 euros; a la resta d’ajuntaments, se’ls assigna un import fix en funció del nombre d’habitants del municipi.

El ple d’aquest dimarts ha aprovat suplementar amb 7 milions aquest suport econòmic als ajuntaments, i amb 400.000 euros més l’import consignat per als consells comarcals per al 2024.

Juli Fernández renuncia al càrrec de diputat

Per altra banda, el diputat del PSC, Juli Fernández, va presentar en passat 10 de setembre la renúncia al càrrec de diputat pel partit judicial de la Bisbal d’Empordà. El fins ara diputat va ser elegit secretari general d’Economia i Finances de la Generalitat i número 2 del departament encapçalat per Alícia Romero, motiu pel qual ha presentat la renúncia, ja que no pot compatibilitzar els dos càrrecs. A partir d’ara, la persona que cobrir la vacant del partit PSC-CP serà Maurici Jiménez Ruiz, qui prendrà possessió del càrrec en la propera sessió del ple.

En el seu comiat, Fernández, que ha treballat durant nou anys a la Diputació de Girona, ha remarcat que “entenc la política com a servei públic que ha de donar resposta a la gent. La política és l’única eina que pot resoldre els problemes complexos, i cal consens, diàleg i conciliació, i la mà estesa, com he fet sempre. Els polítics som servidors públics i la proximitat és la clau”.

Noves bases de subvencions per a immobles amb valor patrimonial

En paral·lel, el ple també ha aprovat les noves bases reguladores de les subvencions per a immobles amb valor patrimonial. Aquestes bases tenen per finalitat estructurar i fixar els criteris i el procediment per a la concessió de subvencions del servei de Monuments, de l’Àrea de Cultura, Noves Tecnologies i Esports de la Diputació de Girona, per finançar inversions per a la restauració i conservació d’immobles d’interès patrimonial.

Poden concórrer a la convocatòria de les subvencions els ajuntaments, els ens local de la demarcació de Girona, els seus ens dependents i les persones jurídiques i particulars. Els peticionaris poden presentar tantes peticions com considerin necessari, però les subvencions queden limitades a un màxim de dues per entitat i municipi, i s’atorgaran a les sol·licituds que assoleixin major puntuació segons valoració de la Comissió Avaluadora.

Pel que fa a l’import de les subvencions per distribuir entre els sol·licitants. aquestes no poden superar el del crèdit assignat en cadascuna de les convocatòries i, si s’escau, en les ampliacions que s’acordin. Cada sol·licitud serà avaluada d’acord amb els criteris de valoració establerts prèviament. Amb les puntuacions resultants s’ordenaran les peticions i s’assignaran les subvencions respectant els límits que estableixen les bases, i fins que s’esgoti el crèdit. L’import màxim de les subvencions que es concedeixin és de 40.000 euros i el mínim de 10.000 euros, i respectarà el percentatge de cofinançament sol·licitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.