Política

política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

La iniciativa proposa establir penes d’1 a 3 anys de presó per furt de dispositius electrònics

Els principals grups parlamentaris del Congrés de Diputats, el PP i el PSOE, han obert la porta aquesta tarda a la presa en consideració d’una proposició de llei de Junts per endurir les penes als delinqüents multireincidents. La iniciativa planteja permetre canvis en els registres per facilitar que els jutges puguin imposar penes d’1 a 3 anys de presó als delinqüents que hagin estat condemnats en tres ocasions o més per delictes semblants, encara que només hagin comès furts de menys de 400 euros. La proposta aprovada també tipifica amb més severitat el robatori de dispositius mòbils i ordinadors.

La proposició de llei ha superat aquest primer escull al Congrés amb els vots de Junts, PP, PSOE, i PNB. ERC s’ha abstingut i Podem i Sumar han votat en contra. Ara la proposta es tramitarà en comissió, on podran introduir-se modificacions o afinar-la.

En la defensa del text, ha intervingut la diputada de Junts Marta Madrenas, que ha destacat que la iniciativa busca que “tothom sàpiga que delinquir no surt gratis”. “Hem de posar punt i final amb la percepció que les delinqüents entren per una porta i surten per una altra”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia