Política

Merkel se sent incòmoda amb l'excés de contacte físic que desplega Sarkozy

Protocol

La cancellera alemanya Angela Merkel ha presentat una queixa diplomàtica a França per les maneres “massa amigables” que Nicolas Sarkozy té cada cop que es reuneix amb ella. Per això li reclama que en les pròximes cites guardi més les distàncies.

Segons publica el diari suís Le Matin, Merkel ho ha fet saber a l'ambaixada alemanya a França a través d'un comunicat que ha demanat que sigui enviat al Palau de l'Elisi.

La cancellera se sent sovint una mica violenta quan es troba amb el president per l'excessiu contacte físic que usa. El problemes de la mandatària no vénen per un rebuig personal cap a Sarkozy, sinó més aviat per una qüestió de diferència cultural. Sembla que Sarkozy veu totalment normal les relacions amb proximitat física. En canvi, Merkel és de cultura protestant alemanya, cosa que implica deixar una certa distància entre els individus.

Com ja s'ha vist, Merkel no és amiga dels copets a l'esquena, que l'agafin del braç, de notar una mà sobre la seva espatlla o que li facin un petó de reconeixement.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.