Política

JUSTÍCIA

Espadaler vol “reconvertir” Via Laietana 43 en “espai de memòria”

El conseller de Justícia compareix al Parlament per explicar el programa de govern

El nou conseller de Justícia de la Generalitat, Ramon Maria Espadaler, aposta per “reconvertir” la Prefectura superior de policia espanyola, amb seu a la Via Laietana 43, en un “espai de memòria”. Espadaler així ho ha dit aquest matí en una compareixença a la comissió de Justícia del Parlament per exposar-hi les línies mestres del seu mandat.

El conseller ha assegurat que el futur de la prefectura ha de passar per una “solució consensuada” que ha reconegut que no serà “senzilla”. En el seu objectiu de fer aquest espai de memòria democràtica, el conseller ha dit que s’ha de treballar “en col·laboració amb el govern d’Espanya i l’Ajuntament de Barcelona.

El posicionament públic dels socialistes en relació a la prefectura ha estat, fins ara, de dir que l’edifici de Via Laietana 43 pot mantenir els actuals usos policials convivint amb un espai de memòria. Aquest és un punt de vista combatut per les entitats que de fa anys lideren una campanya perquè la conversió de l’edifici en espai de memòria sigui integral amb la marxa de la policia a unes altres instal·lacions.

Pel que fa a la política de memòria, Espadaler ha dit que ha de basar-se en el concepte de “mai més”, i que vol la implicació dels ajuntaments en el desplegament d’aquesta política que vol “viva i activa”.

En altres àmbits del departament, el conseller ha destacat la voluntat de tirar endavant un “pla de descongestió de la justícia” que preveurà entre altres coses la digitalització plena amb el pla “paper zero”.

El conseller ha abordat la qüestió de la reincidència apostant per “impulsar mesures organitzatives i d’intercanvi d’informació per incrementar el nombre de judicis ràpids”. També es vol crear més jutjats penals.

Des del departament també es participarà activament en la comissió anunciada ahir per la consellera d’Interior, Núria Parlon, que té com a intenció una “diagnosi i un pla d’actuació” sobre el problema de la reincidència.

Pel que fa a presons, Espadaler s’ha compromès ha acabar el pla de nous equipaments que ja està en marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Illa visita la Zarzuela per “normalitzar” les relacions amb Felip VI

barcelona
Política

Allau de crítiques a Junts per tombar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
JUSTÍCIA

Espadaler vol “reconvertir” Via Laietana 43 en “espai de memòria”

barcelona
orient mitjà

Què se sap de les explosions de cercapersones que ha colpejat Hezbol·là?

barcelona
Política

Marta Vilalta no formarà part de cap candidatura d’ERC

barcelona
Narcís Llinàs
Alcalde de Llagostera (Junts)

“He vingut aquí a treballar, que és el que he fet tota la vida”

Llagostera
Alex Salmond
Exlíder de l’SNP i fundador del partit de l’Alba

“Escòcia serà independent abans de deu anys”

Londres
habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona