Política

Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

La intel·ligència militar ucraïnesa assegura que el dipòsit ataca guardava míssils balístics, antiaeris, bombes aèries guiades i munició d’artilleria

Un arsenal rus ha estat completament destruït aquesta matinada com a conseqüència d’un atac amb drons ucraïnesos a Topórets, a l’oest del país.

D’acord fonts de la intel·ligència militar ucraïnesa citades aquest dimecres per mitjans de Kíiv, l’operació ha afectat un dipòsit de municions on es guardaven míssils balístics, inclosos Iskander i Tochka-U, coets antiaeriss, bombes aèries KAB i munició d’artilleria. Segons una font citada pel The Kyiv Independent, després de l’arribada dels drons ucraïnesos s’ha produït una “explosió extremadament forta” que ha afectat una àrea de sis quilòmetres. L’atac ha “literalment esborrat de la faç de la Terra un gran magatzem del principal departament de míssils i artilleria del Ministeri de Defensa rus”, segons la mateixa font.

El canal de Telegram rus Astra detalla que l’arsenal ha patit l’impacte de sis drons kamikazes ucraïnesos cap a 2/4 de quatre de la matinada hora local (una hora menys a Catalunya).

Les autoritats de la regió de Tver, al nord-oest de Moscou, han ordenat l’evacuació de part de la població de la zona on s’han activat les defenses antiaèries a la ciutat de Topórets, amb uns 11.400 habitants i situada a 460 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna. Els evacuats han pogut tornar a les seves cases aquesta tarda.

El governador de Tver, Ígor Rudenia, ha informat que s’ha produït un incendi a Torópets com a conseqüència de la caiguda de fragments de dron, però ha assegurat que la situació està “sota control”. Segons Rudenia, l’incident no ha provocat víctimes mortals o ferits greus.

El Ministeri de Defensa rus ha informat que durant l’atac nocturn ucraïnès ha abatut 54 drons en el conjunt del territori rus, 27 dels quals sobre la regió de Kursk –on des del passat 6 d’agost hi ha en curs una incursió de tropes ucraïneses–, setze sobre Briansk, set a Smolensk, tres sobre Belgorod i un a Oriol. No obstant, Moscou no esmenta cap intercepció sobre la regió de Tver.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia