Política

L'exconseller Farreras acusa un exalt càrrec mort com a responsable d'encarregar els informes

Tribunals

L'exconseller de Treball Ignasi Farreras (UDC) ha assegurat que el responsable d'encarregar els informes i comprovar l'autenticitat dels vuit estudis fraudulents era l'exalt càrrec de la conselleria de Treball Juan Martín Toribio (UDC), que ja va morir, i que també va ser imputat per desviament de fons en el cas Pallerols.

Tot i això, "qualsevol dels components del comitè de direcció podia proposar un informe", ha reconegut Farreras durant el primer dia de judici pel presumpte desviament de fons públics de la conselleria de Treball mitjançant l'adjudicació d'estudis falsos, conegut com a cas Treball.

L'exconseller ha assegurat que no hi va haver "cap disfunció", referint-se a la legislació derogada recollida en els estudis, a causa de la "voràgine" de reformes legislatives d'aquesta època, a principis i mitjans dels anys 90, "en plena crisi econòmica".

La fiscalia demana cinc anys i mig de presó i una multa de 103.500 euros per prevaricació, falsedat documental i malversació de fons.

Al costat de Farreras seuen al banc dels acusats Josep Maria Servitje –exsecretari general del departament de Treball– i l'empresari Víctor Manuel Lorenzo Acuña.

El partit, al marge
Tots tres estan acusats de tramar una estratègia per desviar diners públics "en benefici personal", segons se subratlla a l'escrit d'acusació de la fiscalia. Tot i la coincidència de militància al mateix partit polític, UDC, l'acusació pública no ha trobat proves que la trama tingués com a objectiu últim el finançament irregular del partit.

En total estan acusats de desviar 46.157 euros que el departament va pagar a diverses empreses controlades per Lorenzo Acuña. En concret se li van pagar diversos informes d'assessorament que les empreses van elaborar per al departament de Treball. Segons la fiscalia, "la subvenció i la contractació dels estudis no responien a una necessitat real del departament", sinó que l'únic objectiu d'encarregar-los era "sostreure diners en efectiu sota l'aparença d'una subvenció i unes contractacions".

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA