Política

política

ERC i Junts es tiren els plats pel cap al Congrés pel finançament

La tibantor que presideix les relacions entre ERC i Junts des de temps immemorials, però que ara mateix semblen estar en un moment significativament baix, ha quedat més que patent en la sessió plenària d’avui al Congrés dels Diputats amb un debat genèric al voltant dels pactes amb el PSOE, i molt especialment sobre finançament singular com a coartades argumentals. El portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, ha estat qui ha obert el ball defensant l’acord de finançament subscrit al juliol per facilitar la investidura de Salvador Illa, i interpel·lant als diputats de Junts —als quals s’ha referit com la “dreta catalana”— per què blasmen d’una entesa que defensa el que ells mateixos portaven al seu programa electoral. “Tinc la sospita que no els agrada perquè ho aconsegueix ERC”, ha dit Rufián durant la seva intervenció , on també ha retret a Junts que anomeni a ERC “pagafantes” i que hagi traslladat la idea que aquest partit “vota a favor de coses a canvi de res “. En aquest sentit, ha assenyalat que ERC ha votat a favor del 89% de les mesures del Govern de Pedro Sánchez “després de negociar”, mentre que Junts ha donat suport el 86% “sense negociar absolutament res”.

La rèplica ha vingut per part del diputat de Junts Josep Maria Cruset ha denunciat els “silencis” per part d’ERC i els socialistes per explicar els efectes que tindrà el pacte per a la finançament a Catalunya, i considera que només hi ha dues opcions possibles. “La primera, que vostès, senyors d’ERC i PSOE, donin compliment al que van dir haver acordat i que Catalunya tingui el seu concert econòmic com té el País Basc, nosaltres encantats. La segona, que ERC i el PSOE hagin mentit els catalans fent electoralisme barat i que Catalunya no tingui ni concert econòmic, ni finançament singular, ni sobirania fiscal ni la clau de la caixa”, ha declarat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia