Política

política

El TSJC descarta investigar Rull i Elena per la fugida de Puigdemont

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha descartat investigar al president del Parlament, Josep Rull, i l’exconseller d’Interior Joan Ignasi Elena arran de la fugida de l’expresident Carles Puigdemont el passat 8 d’agost, després de no admetre les querelles que van presentar Vox i l’associació ultracatòlica Hazte Oír.La resolució del TSJC, però, únicament es pronuncia sobre els dos denunciats —Elena i Rull— que són aforats i evita pronunciar-se sobre els que no ho són, entre ells l’excap dels Mossos d’Esquadra Eduard Sallent, l’expresident Pere Aragonès o l’advocat Gonzalo Boye.

La sala civil i penal del TSJC s’ha reunit aquest dijous a deliberar i ha decidit, d’acord amb el criteri de la Fiscalia, que no veu indicis de delicte en el cas de Rull i Elena, els querellats als quals correspondria investigar per ser tots dos aforats. Segons la sala, no hi ha cap element que permeti relacionar els aforats amb els delictes que Vox i Hazte Oír plantegen en la seva querella, entre ells els d’omissió del deure de perseguir delictes, encobriment o prevaricació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia