Política

estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani, inhabilitat com a advocat a Washington DC

L’exadvocat de Donald Trump estava acusat d’ajudar l’expresident dels Estats Units en els seus intents d’interferir en els resultats electorals de 2020

L’exalcalde republicà de Nova York Rudy Giuliani ha estat oficialment inhabilitat aquest dijous per a exercir com a advocat a Washington D. C. per ajudar a l’expresident dels Estats Units Donald Trump en els seus intents d’interferir en els resultats electorals de 2020.

El districte de Columbia ja va suspendre la llicència de lletrat de Giuliani en 2021 en resposta a un procediment disciplinari obert contra ell a Nova York per fer afirmacions falses amb la finalitat de revertir els resultats de les eleccions de 2020, en les quals el demòcrata Joe Biden va vèncer Trump.

La cort d’apel·lacions ha explicat avui que Giuliani no va respondre a una ordre d’aquest tribunal que li donava l’oportunitat d’explicar per què hauria de conservar la seva llicència.

El portaveu de Giuliani, Ted Goodman, ha demanat aquest dijous en un comunicat als “membres de la comunitat legal que volen protegir la integritat” del sistema judicial que es pronunciïn en contra d’“aquesta decisió partidista i políticament motivada”.

Goodman ha afegit que Giuliani “continua sent el fiscal més eficaç de la història dels Estats Units”.

Precedents

En 2023, una comissió disciplinària del col·legi d’advocats de Washington D.C ja va recomanar la inhabilitació de Giuliani per afirmar que en les eleccions es va cometre “un frau electoral massiu” sense tenir proves d’això.

A més, aquest estiu la Cort Suprema de Nova York també el va inhabilitar per a exercir l’advocacia en l’estat, al·legant que “va comunicar declaracions manifestament falses i enganyoses a tribunals, legisladors i al públic en general en la seva qualitat d’advocat de l’expresident”.

El juny passat, Giuliani va ser processat davant les autoritats per suposadament haver intentat revertir el resultat de les eleccions generals de 2020 en l’estat d’Arizona.

A més, el desembre de 2023 va ser condemnat a pagar a dues treballadores electorals de Geòrgia 148 milions de dòlars per difamació, després del que es va declarar en fallida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia