Política

La Junta de Veïns reclama el retorn dels ingressos ’irregulars’ de l’expresident i exsecretari de l’EMD

La Junta de Veïns de l’Entitat Municipal Descenttralitzada (EMD) de l’Estartit reclama a l’ex president de l’entitat, Francesc Ferrer; i el seu exsecretari, Josep Carreras, el reintegrament dels ingressos “irregulars” que es van detectar en l’auditoria econòmica que es va fer a l’EMD a l’inici de l’actual mandat.

En el cas de Ferrer l’auditoria va detectar que entre el 2019 i el 2023 va percebre de forma irregular 3.344,23 euros en concepte de retribucions i endarreriments que no van passar pel plenari i dietes no justificades. Pel que fa a l’ex secretari-interventor se li reclamen 3.372,88 euros en concepte de percepcions “indegudes” abonades entre 2021 i 2023.

Aquestes reclamacions venen avalades per l’auditoria externa que l’EMD va encarregar a l’inici de l’actual mandat i que va detectar “greus irregularitats” en la gestió administrativa i financera de l’EMD en l’etapa en la que Francesc Ferrer va ser president. Irregularitats com incomplir l’obligació d’informació al Ministeri d’Hisenda, factures inexistents, reconeixements de drets per suposats deutes de l’Ajuntament de Torroella que no tenien cap suport de resolució administrativa, pagament de dietes sense justificar i retribucions que no tenien l’aval de la Junta de Veïns.

Aquestes irregularitats han comportat que l’EMD hagi hagut de tirar endavant un Pla d’Ajustament Financer tutelat per la Diputació de Girona. Les conseqüències negatives de la gestió financera de l’anterior mandat pot comportar una responsabilitat patrimonial als màxims responsables del moment, fet que en el seu moment ja es va posar en coneixement de les autoritats competents i la Fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia