Política

política

Collboni manté la ma estesa i defensa un pressupost progressista

L’alcalde insisteix a ERC i Comuns a arribar a acords per a les ordenances i els comptes municipals

Els grups municipals acusen al govern d’interpretar les dades del baròmetre de la ciutat amb triomfalisme

“És hora de passar de les paraules als fets i ho podem fer a través de les ordenances i dels pressupostos”. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha respost així als grups municipals al final del debat sobre l’estat de la ciutat. L’alcalde ha insistit en què entre les diferents formacions -ha exceptuat PP i Vox- i s’ha s’hi pot trobar punts de coincidències, s’ha mostrat disposat a parlar de temes entre els que ha citat, l’impuls del català, negociar eines per regular els lloguers de temporada i debatre sobre mantenir les bonificacions del transport públic i reduir les terminals de creuers del Port de Barcelona.

Collboni ha reconegut la seva voluntat d’arribar a acords sobretot amb els grups d’esquerres: “volem fer els pressupostos amb grups progressistes”, ha dit, per anunciar després, que ja ha escoltat, per exemple, les posicions de Comuns. “tenim tres mesos per fer les ordenances i els pressupostos per al 2025. Estic convençut que hi haurà acord”, va reblar.

TriasxBCN ha parlat d’un govern “feble” mentre que BComú ha acusat el govern d’haver entrat en una “deriva elitista” i d’aprofitar la feina feta en l’anterior mandat, inaugurant obres i projectes que ja havien començat anys enrere. Per la seva part, ERC ha dit que cal “governar el turisme”. El PP ha criticat la “turismofòbia” de l’executiu i ha carregat contra la inseguretat de la ciutat, com també ho ha fet Vox.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.