Política

guerra a europa

Trump diu que vol un “tracte just per a tots” després de reunir-se amb Zelenski

L’expresident dels EUA no explica com negociaria la pau entre Ucraïna i Rússia

L’expresident i candidat republicà Donald Trump ha dit després de reunir-se aquest divendres amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, a Nova York que vol un “tracte just per a tots” els actors implicats en la guerra d’Ucraïna i ha assegurat que resoldria “molt ràpidament” aquest conflicte si guanya les eleccions de novembre.

Trump, que ha aparegut amb Zelenski en Fox News, també ha asseverat que “va aprendre molt” durant la seva reunió. “Necessitem fer tot el possible per a pressionar” al president de Rússia, Vladímir Putin, perquè “detingui aquesta guerra”, ha agregat Zelenski.

Abans de la reunió, el magnat republicà va afirmar a la premsa que, a més d’amb el president ucraïnès, tenia una “bona relació” amb Putin i que si els republicans guanyen les eleccions aquest novembre, resoldrà el conflicte “molt ràpidament”.

No obstant això, no va oferir detalls substancials sobre com negociaria la pau entre Ucraïna i Rússia.

L’última vegada que Zelenski i Trump es van reunir va ser en 2019, quan el republicà encara ocupava el Despatx Oval.

Zelenski, qui es va dirigir a l’Assemblea General de les Nacions Unides aquesta setmana, està als Estats Units demanant un major suport en la lluita del seu país contra Rússia.

El mandatari europeu es va reunir ahir a Washington amb el president Joe Biden, i la vicepresidenta i candidata demòcrata Kamala Harris.

Harris, en un esdeveniment a la Casa Blanca el dijous, va prometre continuar amb el suport estatunidenc a la defensa d’Ucraïna contra la invasió russa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia