Política

orient mitjà

L’Iran condemna els “crims” israelians al Líban i al Iemen i afirma que respondrà

El règim de Teheran adverteix que els atacs israelians no quedaran sense resposta

L’Iran ha condemnat aquest dilluns els “crims“ d’Israel al Líban i assegura que no quedaran sense resposta, en referència a l’atac de divendres passat a Beirut, en el qual va morir el secretari general del partit-milícia xiïta libanès Hezbol·là, Hassan Nasral·là, i un alt comandant de la Guàrdia Revolucionària iraniana. A través del portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers iranià, Nasser Kanaani, el règim de Teheran també condemna els “salvatges atacs” perpetrats diumenge per l’exèrcit israelià contra la ciutat iemenita de Hodeida, sota control dels rebels houthis, i adverteix de les conseqüències perilloses d’aquestes accions.

En una roda de premsa aquest dilluns i recollida per Efe, el diplomàtic iranià ha destacat que aquests atacs “mostren la naturalesa inhumana del règim sionista” i afegeix que van ser perpetrats amb el suport incondicional dels Estats Units.

“Washington és un soci en les atrocitats comeses per la banda criminal que governa Tel-Aviv”, ha dit Kanaani, abans de lloar “l’honorable suport al poble iemenita a l’oprimida nació palestina” i afirmat que els bombardejos contra el Iemen són una “violació flagrant i reiterada de la Carta de les Nacions Unides”.

Ha assegurat que les accions d’Israel “no quedaran sense resposta” i augura un “càstig”, alhora que insisteix que tota mesura que adopti el règim de Teheran es “basarà en el dret internacional”.

Preocupació saudita

L’Aràbia Saudita, per la seva banda, ha manifestat aquest dilluns la seva preocupació per la situació de l’escalada al Líban, que viu una campanya d’atacs israelians sense precedents, tot i que no ha fet cap menció a la mort del líder de Hezbol·là, Hassan Nasral·là.

“El regne de l’Aràbia Saudita segueix amb gran preocupació els esdeveniments que tenen lloc a la a República del Líban, i destaca la necessitat de preservar la sobirania i la integritat territorial del Líban”, diu el Ministeri d’Afers Estrangers saudita en un comunicat publicat aquest dilluns i recollit per Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia