Política

orient mitjà

Nou bombardeig contra una escola a Gaza

L’exèrcit israelià mata almenys setze persones més en nous atacs a l’enclavament palestí

Israel ha traslladat el focus d’atenció de la Franja de Gaza al Líban amb la seva operació sense precedents al país veí, però sense afluixar en la seva ofensiva a l’enclavament palestí, que continua bombardejant i fent créixer la llista de víctimes mortals. Almenys setze persones han mort aquest dilluns en atacs aeris israelians en diferents punts de la Franja, informen fonts mèdiques gazianes al canal de televisió per satèl·lit qatarià Al Jazeera. Entre els punts atacs, una nova escola.

En concret ha colpejat el centre educatiu d’Abu Jaafar al-Mansour de Beit Lahia, al nord de la Franja, matant a almenys dues persones, informa la cadena qatariana Al Jazeera. Es tracta del segon atac en menys de 24 hores contra un col·legi. L’escola, que segons mitjans palestins donava refugi a desplaçats per la guerra –el 90% dels gazians ho són en aquests moments– era segons l’exèrcit un “centre de comandament i control” del moviment Hamàs en el nord de l’enclavament palestí.

L’exèrcit israelià va bombardejar aquest diumenge un altre col·legi a la ciutat de Gaza, on va matar quatre persones d’acord amb les dades proporcionades per les autoritats gazianes. Es tractava de l’escola Umm al-Fahm, que segons han explicat a Efe fonts palestines, “era el refugi de moltes famílies”.

A punt de complir-se un any de l’inici de l’operació militar israelià a la Franja de Gaza en resposta de l’atac múltiple perpetrat per milicians de Hamàs contra Israel el 7 d’octubre passat, el nombre de morts a l’enclavament palestí per atacs israelians supera ja els 41.600, segons les autoritats sanitàries palestines, que calculen que deu mil cossos més es troben colgats sota la runa dels edificis destrossats pels bombardejos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia