Política

pròxim orient

Hezbol·là assegura que està preparat per fer front a una invasió terrestre d’Israel

El número dos de la milícia xiïta libanesa llança un missatge desafiant en la primera declaració del grup després de la mort del seu líder i assegura que pròximament escollirà el seu nou cap

El vicesecretari general de Hezbol·là, el xeic Naim Qassem, ha assegurat aquest dilluns que la milícia xiïta libanesa està preparada per a una confrontació terrestre amb Israel, tot i la mort del seu líder, Hassan Nasral·là, i de molts alts comandaments del grup, en un bombardeig a Beirut aquest divendres passat.

Israel “no ha estat capaç” de destruir la capacitat militar de Hezbol·là, tot i la campanya massiva de bombardejos iniciada fa una setmana al Líban. Tot i els durs cops rebuts la setmana passada, el xeic Naim Qassem que la milícia vinculada a l’Iran continuarà lluitant.

“La resistència està preparada per a la confrontació terrestre amb Israel (...) Estem completament preparats”, ha dit el número dos de Hezbol·là en un discurs televisat, el primer d’un líder de la milícia des de la mort de Nasral·là divendres passat. El xeic ha denunciat que Israel està perpetrant massacres de civils al Líban i ha destacat el paper dels Estats Units, al qual ha qualificat “de soci d’Israel, a través d’un suport militar il·limitat, cultural, política i financer”. “Guanyarem, tal com vam guanyar en el nostre enfrontament amb Israel el 2006”, ha dit el cap adjunt de Hezbol·là en el missatge de vídeo, en el qual ha precisat que nomenarà com més aviat millor el seu nou líder, tot i que no ha precisat quan.

Tot i el desafiant missatge del número dos de Hezbol·là, la mor de Nasral·là i els diferents cops al sistema de comunicació de la milícia ha deixat el grup molt tocat i debilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia