Política

guerra a europa

Putin diu que Rússia aconseguirà “tots els seus objectius” després de nous atacs contra Ucraïna

Moscou dispara míssils i drons contra onze regions ucraïneses

La defensa antiaèria d’Ucraïna ha denunciat aquest dilluns un atac rus amb míssils i aparells voladors no tripulats contra onze regions del país. A Kíiv, s’han sentit múltiples explosions i trets de metralleta durant tota la nit mentre les defenses antiaèries de la capital ucraïnesa repel·lien un atac rus amb drons que ha durat cinc hores. No s’ha informat de víctimes ni a Kíiv ni en cap altre de les regions ucraïneses atacades per Moscou. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en una publicació a la xarxa X i recollida per les agències, explica que catorze persones han resultat ferides pels atacs, en els quals dos projectils han impactat contra edificis residencials.

El president rus, Vladímir Putin, per la seva banda, ha publicat aquest dilluns un missatge de vídeo amb motiu del segon aniversari del dia què Rússia anomena el de “la reunificació”, quan va reclamar formalment les regions de Donetsk, Luhansk, Zaporíjia i Kherson. Després de la celebració d’uns referèndums el 30 de setembre de 2022, que la comunitat internacional no reconeix i qualifica d’il·legals, Putin va annexionar els territoris a la Federació de Rússia, tot i que no els controla totalment.

En el missatge, Putin assegura que Rússia “tots els objectius fixats s’assoliran” i critica les “elits occidentals” que, segons la seva opinió, “han convertit Ucraïna en la seva colònia, una base militar dirigida a Rússia” i “han alimentat l’odi i l’hostilitat cap a tot el que és rus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.