Política

guerra a europa

Almenys set morts en un atac rus prop d’un mercat a Kherson

El bombardeig deixa també diversos ferits

Rússia no afluixa a Ucraïna. Tot i que l’atenció internacional està posada a l’Orient Mitjà, l’exèrcit rus continua amb els seus atacs mortals contra territori ucraïnès en el marc de la invasió a gran escala que va llançar el president Vladímir Putin el 24 de febrer de 2022.

Almenys set civils han mort aquest dimarts en un atac aeri rus contra la ciutat de Kherson, al sud d’Ucraïna, prop d’un mercat i d’una parada de transport públic, segons informa la fiscalia ucraïnesa. L’atac es va produir a primera hora del matí mentre que la gent feia la compra. En el bombardeig han mort tres dones i quatre homes, a més de deixar diverses persones ferides.

La ciutat de Kherson ha estat en general un punt crític en la guerra. Ara, en el tercer any de la invasió, els combats més forts tenen lloc a la regió de Donetsk, a l’est d’Ucraïna, on l’exèrcit rus està pressionant amb força per robar terreny abans de l’arribada de l’hivern.

Les forces ucraïneses, per la seva banda, van contraatacar amb una incursió a la regió fronterera russa de Kursk, però el govern de Kíiv està esperant saber si comptarà amb més suport militar i financer dels seus aliats occidentals per avançar en aquesta ofensiva.

La regió de Kherson va ser una de les quatre, juntament amb el Donetsk, Luhansk i Zaporíjia, que Moscou va annexionar il·legalment el setembre de 2022. Es tracta de zones ocupades parcialment, és a dir, que Moscou no controla totalment. Una de les dures condicions fixades pel president rus, Vladímir Putin, per posar fi a la invasió és que Ucraïna es retiri completament d’aquests territoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.