Política

política

València anuncia un recurs davant el TC contra la “quota catalana”

L’alcaldessa de València, María José Catalá (PP), ha anunciat avui que plantejarà, juntament amb altres municipis, un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) contra el que ha denominat “la quota catalana”, en referència a l’anunci d’una reforma del model de finançament encara per concretar. “Si es detrau de la caixa única, als ajuntaments ens quedaran les engrunes. Per això, considero que si es materialitzés la quota catalana els ajuntaments hauríem de reaccionar amb un conflicte de competències per vulneració de l’autonomia local davant del Tribunal Constitucional”, ha explicat, durant un esmorzar de premsa a Madrid on han acudit, entre altres dirigents del PP, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i la portaveu popular al Congrés, Cuca Gamarra.

En la seva intervenció, Catalá ha afegit que “al mateix temps, el Consell d’Europa haurà d’investigar Espanya per vulnerar la carta de l’autonomia local”, ha afegit, encara que ha reconegut que “no tenim encara un text sobre la quota al voltant del qual plantejar el recurs”. “La reforma del sistema autonòmic és necessària, però la municipal és urgent, la FEMP ho demana des de fa anys. La quota catalana també és una punyalada al municipalisme”, que perdrà un 10 % d’ingressos, ha assenyalat també.

Tant l’alcalde de Madrid com Cuca Gamarra s’han mostrat favorables a aquesta iniciativa: “Tenim una posició comuna en defensa del municipalisme amb València”, ha dit Almeida, que ha anunciat que Madrid estudiarà aquest recurs des de “la unió del municipalisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.