Política

orient mitjà

Israel declara el secretari general de l’ONU persona ‘non grata’

El govern israelià ha prohibit a Guterres l’entrada al país perquè considera que no va condemnar “de manera inequívoca” l’atac iranià

El ministre d’Afers Estrangers israelià, Israel Katz, ha anunciat aquest dimecres que ha decidit declarar persona ‘non grata’ al secretari general d’ONU, António Guterres, i prohibit la seva entrada al país, perquè considera que no va condemnar de manera clara el llançament de 200 projectius per part de l’Iran sobre Tel-Aviv i Jerusalem.

“Qui no pugui condemnar de manera inequívoca l’atroç atac de l’Iran contra Israel no mereix posar un peu en territori israelià. Es tracta d’un secretari general antiisraelià que dona suport a terroristes, violadors i assassins”, ha advertit Katz en un missatge publicat aquest dimecres a la xarxa X i recollit per Efe, en el qual sosté que Guterres no ha condemnat els atacs perpetrats per Hamàs contra Israel el 7 d’octubre de 2023. Una afirmació que no és certa. Si bé és cert que el secretari general de les Nacions Unides ha estat crític amb Israel per l’ofensiva llançada a la Franja de Gaza i no s’ha cansat de fer crides a l’alto el foc, Guterres ha denunciat en més d’una ocasió les atrocitats comeses pels milicians del moviment palestí fa gairebé un any. Després de l’atac iranià contra Israel, el portuguès va publicar un missatge a la xarxa X en el qual va condemnar “l’extensió del conflicte de l’Orient Mitjà amb una escalada darrere l’altre” i deia que “això ha d’aturar-se”, sense fer una referència explícita al llançament de projectils iranians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia