Política

política

Puigdemont crida a Junts a liderar l’alternativa al govern d’Illa

De cara al congrés, considera que la formació ha de renovar el seu missatge, els lideratges i ampliar el seu espectre tradicional

Carles Puigdemont ha crida avui a Junts a convertir-se en l’alternativa al govern del PSC. El 130è president de la Generalitat ha intervingut en les jornades de treball que el grup parlamentari celebra a Waterloo i ha posat deures als diputats de cara al debat de política general, que se celebrarà del 8 al 10 d’octubre a la cambra catalana. ”L’hem d’aprofitar per recordar el que les urnes han dit: que hi ha un govern fràgil i que Junts som l’única alternativa viable”, demanava.

L’oportunitat que s’obre al Parlament de Catalunya és encara més gran, segons Puigdemont, per la posició de feblesa del també socialista Pedro Sánchez al Congrés. A Sánchez, l’expresident de la Generalitat li reclami que negociï directament amb Junts i no amb intermediaris.

Davant d’una Generalitat en mans del PSC i un executiu estatal liderat pel PSOE, Puigdemont ha assegurat que Junts és “l’única alternativa viable”. “No tenen majoria absoluta per governar Espanya, ni la Generalitat de Catalunya, ni l’Ajuntament de Barcelona. I això en democràcia, obliga”, ha manifestat.

El que és el líder moral de Junts també ha parlat del proper congrés que la formació celebrarà a Calella, del 25 al 27 d’octubre. Puigdemont considera que Junts ha de renovar el seu missatge de cara a la societat, així com els discursos, els lideratges i ampliar el seu espectre tradicional. Ha afirmat que és el partit “més interclassista” que hi ha.

Sense entrar en detalls, Puigdemont també ha fet una crida perquè els dirigents del seu partit siguin “conscients de les dificultats” si volen evitar que es malbaratin energies en “batalles estèrils” o en “objectius equivocats”. “És important triar les batalles i situar els objectius”, ha insistit. L’expresident també ha instat el grup parlamentari a no lamentar-se de les adversitats, sinó a “assumim-les”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.