Política

Guerra a Europa

L’estratègica ciutat ucraïnesa de Vuhledar cau en mans russes

La captura d’aquesta localitat situada consolida l’avenç de l’exèrcit rus sobre la regió de Donetsk

Les tropes russes han pres el control de la ciutat de Vuhledar, que les forces ucraïneses han estat defensant des de l’inici de la invasió a gran russa d’Ucraïna fa dos anys i mig. L’exèrcit de Kíiv ha confirmat aquest dimecres que havia ordenat a les seves tropes que encara estaven lluitant a la ciutat la seva retirada per evitar ser envoltades, segons explica en un comunicat publicat a les xarxes i recollit per Efe.

L’exèrcit rus intentava capturar aquesta ciutat minera, considerada estratègica per la seva posició elevada i les seves bones comunicacions, des de l’inici de l’ofensiva, el 24 de febrer de 2022. Havia llançat fins a dues ofensives sense èxit sobre Vuhledar, on abans de la guerra hi vivien unes 14.000 persones tot i que actualment és una ciutat pràcticament deserta i en runes. Moscou l’ha considerava un objectiu prioritari perquè està situada en una intersecció entre els camins que condueixen als fronts de l’est i el sud de la regió de Donetsk. La seva captura permetrà a l’exèrcit rus unir els fronts sud i est.

Vuhledar també se situa prop d’una línia ferroviària que arriba fins a Crimea i des d’aquesta localitat també es pot anar tant a cap a Donetsk com cap a Luhansk, és a dir, està connectada amb tots els territoris ucraïnesos ocupats per Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.