Política

Pròxim Orient

Israel confirma la mort de vuit soldats en els primer combats al sud del Líban

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, declara que estan “enmig d’una dura guerra contra l’eix del mal iranià”

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha afirmat aquest dimecres que el seu país està “enmig d’una dura guerra contra l’eix d’el mal de l’Iran”.

Netanyahu ha fet aquestes declaracions en un videomissatge de condol per la mort avui de vuit soldats israelians durant l’ofensiva terrestre que va començar ahir al sud del Líban.

El líder del Líkud ha advertit que Iran i els seus aliats que pretenen destruir Israel, però ha assegurat que “això no passarà perquè estarem units”. “Amb l’ajuda de Déu, guanyarem plegats. Tornarem els nostres segrestats al sud, tornarem els nostres residents al nord i garantirem l’eternitat d’Israel”, ha proclamat.

L’exèrcit israelià ha confirmat avui les primeres baixes entre els seus efectius en dos dies d’operacions militars al Líban, els primers en perdre la vida al país veí des de la guerra de 2006. En un comunicat, ha identificat les víctimes com els capitans Harel Etinger i Itai Ariel Giat, tots dos de 23 anys; els sergents de primera classe Noam Barzilay, de 22 anys, i Or Mantzur i Nazar Itkin, de 21 anys; els sergents Ido Broyer i Almken Terefe, també de 21, i el comandante Eitan Itzhak Oster, de 22.

Segons mitjans israelians, sis d’ells han caigut en combats a cura distància contra els milicians d’Hezbol·là en una localitat del sud del Líban, on quatre soldats més han resultat ferits. Els altres dos han perdut la vida en un altre enfrontament, sobre el qual les forces armades no han donat més detalls, a part que també ha deixat un ferit. Un altre militar ha resultat ferit en un altre incident. Segons fonts hospitalàries, cinc dels ferits reben tractament a l’hospital Beilinson, al centre del país.

Aquesta tarda, l’exèrcit ha anunciat que la divisió 36, que inclou brigades cuirassades i d’infanteria, s’ha incorporat a l’ofensiva militar contra Hezbol·là al Líban.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia