Política

Eduard Sanz és nomenat alcalde d’Esplugues

El fins ara primer tinent d’alcaldia substitueix la veterana Pilar Díaz

E

Eduard Sanz ha estat escollit aquest vespre alcalde d’Esplugues i substitueix així Pilar Díaz, que ha estat la tercera alcaldessa en democràcia i ha ostentat el càrrec durant 18 anys. Sanz ha estat escollit amb els vots en contra d’ERC, Junts i Vox, el suport dels comuns i el vot en blanc del PP.

Díaz s’ha acomiadat, visiblement emocionada, tot posant l’èmfasi en que “deixo una Esplugues que avança imparable sent una ciutat de referència”, i ha declarat que “he estat 18 anys sent alcaldessa d’una de les millors ciutats del món, i ho he fet acompanyada de les i els millors”. La fins ara alcaldessa deixa el càrrec després d’haver estat nomenada delegada del Govern de Catalunya a Barcelona

Els portaveus dels diferents grups han valorat la dilatada experiència de Sanz a l’Ajuntament i han instar el nou alcalde a millorar la participació ciutadana i a lluitar per l’equitat social i el benestar ciutadà. Sanz, al seu torn, s’ha referit a la seva experiència a l’esplai de jove com un element cabdal en la seva vinculació amb la ciutat i en la voluntat de transformació social. Uns principis que, ha assegurat, ha mantingut com a regidor.

“És un privilegi poder ser representant de la ciutadania”, ha valorat. “Estem al servei de la ciutadania”, ha afirmat, i ha assegurat que la voluntat de servei és el gran valor de la seva política. També l’empatia amb els problemes de les persones i l’afany per trobar-hi solucions. “Esplugues ha de seguir prosperant i creant benestar”, ha afirmat, i ha desgranat les seves prioritats: l’habitatge digne, l’educació pública de qualitat en allò que pertoca a l’Ajuntament, l’atracció de talent, el civisme i la seguretat, la participació ciutadana, la cohesió social i l’espai públic de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.