Política

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Tota l’oposició guixolenca s’alia per fer visible la seva tasca a l’Ajuntament

Els quatre grups de l’oposició a l’Ajuntament de Sant Feliu –JxCat, ERC, Guíxols des del Carrer (GdC) i MES– han estrenat aquest matí la plataforma digital Les Veus , una mena d’agregador de notícies, vídeos i continguts que gestionaran de manera conjunta, per fer visible les opinions, posicionaments i accions polítiques. En una presentació pública a la sala de plens del consistori, els quatre portaveus han coincidit en les crítiques que des de fa anys han traslladat a l’equip de govern local i a instàncies com ara el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), que per ara només s’ha materialitzat en un nou programa a la ràdio municipal anomenat 21-R, en el qual entrevistaran periòdicament els 21 edils del consistori.

Pendent, però, continua restant l’aprovació d’un nou reglament de participació i accés als mitjans de comunicació públics, en què a més de la ràdio voldrien incloure els espais subvencionats en mitjans privats i els canals digitals institucionals que, recorden, són del consistori “no només de l’equip de govern”, ha criticat Toni Carrión (JxCat), que recordava que sumen més del 40% dels vots i només tenen espai en un 10% del butlletí #Guíxols. La republicana Sílvia Romero ha destacat el fet que el nou espai que promouen sigui “plural, respectant les opinions de grups amb ideologia diferent”, i ha dit que també estarà obert a la participació de ciutadans i entitats, a l’hora de formular preguntes o queixes.

Des de GdC, Jordi Lloveras ha avançat que es plantegen editar una mena de butlletí periòdic en paper, i lamentava que portin “nou anys” reclamant presència a la ràdio municipal, o “gairebé invisibles” al web del consistori. Pel que fa al programa d’entrevistes, però, els grups el troben massa humà i amb poc espai per resumir les respectives accions polítiques.

Finalment, Pere Albó (MES) ha agraït als altres grups que hagin volgut compartir l’eina i no actuar unilateralment. Tant l’edil com Carrion han coincidit a qualificar d’iniciativa com a “primera pedra” d’altres accions conjuntes, com ara debats de resum dels plens municipals, que sospesen retransmetre en directe amb vídeo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.