Política

Pròxim Orient

L’exèrcit del Líban respon per primera vegada amb foc contra Israel

Soldats d’una caserna del sud del país repliquen a un atac israelià en el que ha mort un dels seus companys

Un altre efectiu ha perdut la vida en l’agressió contra un comboi de la Creu Roja Libanesa

L’exèrcit del Líban ha reaccionat aquest dijous per primera vegada a un atac de les forces israelianes contra una de les seves casernes a prop de la frontera amb Israel.

“Un soldat ha mort com a resultat d’un atac de l’enemic israelià contra un centre de l’exèrcit a la regió de Bint Jbeil, al sud, i el personal del centre ha respost a l’origen del foc”, han indicat les forces armades libaneses en un comunicat.

Aquest resposta sense precedents arriba després de l’anunci de la mort d’un altre soldat libanès en un xoc separat. L’exèrcit ha confirmat que la víctima ha perdut la vida en l’atac contra un comboi de la Creu Roja Libanesa durant una operació d’evacuació i rescat a la localitat de Taybeh, a la zona de Marjeyoun, al sud del país. Un altre militar ha resultat ferit, ha afegit l’exèrcit en un comunicat.

La Creu Roja ha informat prèviament que quatre dels seus voluntaris han resultat ferits en l’incident i ha avançat que un soldat ha mort. La Creu Roja ha lamentat que el seu comboi ha estat atacat malgrat que els seus moviments estan “sempre coordinats” amb la missió de pau de les Nacions Unides a la frontera entre el Líban i Israel (Finul).

Fins ara l’exèrcit del Líban s’ha mantingut al marge dels xocs entre la milícia xiïta Hezbol·là i Israel i s’ha limitat a realitzar tasques d’evacuació i de protecció de la població civil. Tot i així, diversos soldats de les forces armades han perdut la vida en els gairebé dotze mesos de l’escalada del conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia