Política

Problemes amb les màquines de votació en Estats clau

Alguns Estats considerats clau en les eleccions presidencials dels Estats Units registren problemes amb les màquines electròniques de votació, segons diversos observadors i mitjans de comunicació nord-americans.

Segons aquestes fonts, les màquines electròniques de votació en alguns col·legis electorals de Pennsilvània, Ohio, Florida, Virgínia i Nova Jersey no estan funcionant adequadament, fet que fa que calgui esperar més del compte per votar.

Tots els Estats amb problemes són dels decisius per obtenir la presidència, i tant John McCain, candidat republicà, com Barack Obama, demòcrata, hi han centrat bona part de la campanya.

Els problemes més corrents són dificultats per posar en funcionament les màquines o màquines que s'apaguen de sobte enmig del procés.

A Richmond i Fairfax, Virgínia, la CNN ha informat que alguns centres de votació han hagut d'oferir als electors paperetes tradicionals a causa del mal funcionament de les màquines.

Alguna cosa semblant s'ha produït en una població del nord de Nova Jersey, però la falta de previsió ha fet que les paperetes tradicionals s'hagin exhaurit de seguida, de manera que les autoritats locals n'han hagut de fer fotocòpies improvisadament per continuar amb la jornada electoral.

A Florida, Estat tradicionalment clau i moltes vegades conflictiu perquè s'hi produeix un resultat molt ajustat, molts votants s'han queixar de "serioses" incidències amb les màquines de votació amb pantalla tàctil, especialment al comtat de Hillsborough. En total, en aquest Estat s'han registrat 1.400 queixes.

Durant el període de vot anticipat, algunes màquines electròniques de Virgínia Occidental i de Carolina del Nord van canviar inexplicablement l'elecció dels votants, fet que les autoritats van atribuir a problemes d'ajustament.

El succés més curiós ha estat a Saint Paul, Minnesota, on un cotxe s'ha estrellat contra un pal elèctric i ha deixat sense llum dos col·legis electorals que utilitzen màquines electròniques.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.