Política

estat espanyol

L’Audiencia Nacional investiga la plataforma financera vinculada a Alvise Pérez

El jutge accepta tres demandes contra els responsables de l’oficina d’inversió Madeira Invest Club per suposada estafa piramidal amb criptomonedes

El jutge de l’Audiencia Nacional espanyola José Luis Calama ha admès a tràmit tres demandes presentades contra els responsables de Madeira Invest Club (MIC), la plataforma d’inversions en criptomonedes apadrinada per l’eurodiputat ultra Alvise Pérez i que va tancar per sorpresa el 16 de setembre passat. El magistrat considera que es tracta “d’una suposada estafa piramidal”.

En la interlocutòria, recollida per Efe, el titular del jutjat d’instrucció número quatre de l’Audiencia Nacional desestima la demanda d’una de les acusacions d’inhibir-se a favor del Tribunal Suprem per investigar l’eurodiputat ultra Luis Pérez Fernández, conegut com a Alvise Pérez, que va rebre 100.000 euros en efectiu del fundador d’aquest club financer, l’empresari Álvaro Romillo, durant la campanya electoral de les europees, la qual cosa podria constituir un delicte de finançament irregular.

El magistrat afirma que segons la doctrina del Tribunal Suprem s’ha de remetre una exposició raonada per investigar un aforat quan apareixen indicis de responsabilitat.

En la interlocutòria, dictada aquest divendres, indica que un cop determinat que els fets són susceptibles de constituir un frau apareix amb “meridiana claredat” que poden ser constitutius d’un delicte d’estafa i que serien competència de l’Audiencia Nacional pel nombre de perjudicats i la quantitat suposadament estafada.

En l’escrit, el jutge assenyala que en global el perjudici denunciat per les acusacions s’elevaria a onze milions d’euros, una xifra que suposa la barrera dels set milions que ha vingut fixant l’alt tribunal espanyol per atribuir la competència a l’Audiencia Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.