Política

alemanya

Destapen una xarxa d’espionatge xinesa per influir en polítics

La trama de mig centenar de persones pròximes al Partit Comunista de la Xina va aconseguir tractar amb membres del govern de Scholz

Un complex entramat d’agents xinesos dedicats a tasques d’espionatge treballa a Alemanya per mirar d’influir en els polítics del país, entre els quals hi ha integrants del govern del canceller Olaf Scholz, segons una investigació periodística feta pública aquest dissabte i recollida per Efe. Les cadenes de televisió privades RTL i NTV, després de mesos de recerques, han informat que se’ls va filtrar una llista amb gairebé mig centenar de persones al servei de l’espionatge de la Xina a Alemanya.

“És una xarxa molt gran” que s’encarrega de difondre “propaganda però també intenten influir en la política local”, ha citat NTV a una font anònima entrevistada coneixedora de l’existència d’aquest grup d’operatius dedicat a tasques d’espionatge. Aquests operatius són, segons aquests mitjans, contactes de l’anomenat Front Unit, una estructura encoberta del Partit Comunista de la Xina.

El document filtrat amb els noms dels operatius xinesos és una llista que compta amb centenars de noms de persones que operen en desenes de països, segons NTV. En aquesta llista també hi ha “números de telèfon mòbil, telèfons fixos, adreces de correu electrònic privades i professionals, noms de clubs i associacions, moltes de les quals són tapadores del Front Unit”, ha explicat aquesta cadena de televisió, que ha format part d’un equip d’una vintena de periodistes de diferents països.

Les persones assenyalades per la investigació van mantenir, entre altres coses, contactes amb empreses, universitats, fundacions pròximes als partits polítics alemanys i, fins i tot, membres del govern alemany i d’executius regionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia