Política

estats units

Trump alerta contra l’“enemic interior” des de l’escenari del seu intent d’assassinat

Elon Musk intervé en el míting de Pennsilvània per advertir que els demòcrates volen acabar amb el dret de vot

El candidat republicà a la presidència dels Estats Units, Donald Trump, va tornar dissabte a l’escenari de Butler (Pennsilvània) on un jove el va intentar assassinar amb un tret que li va impactar l’orella. Des d’allà, Trump va mirar de recuperar el protagonisme en la campanya i va assegurar que “l’enemic intern és més perillós” que l’extern i que potser van ordenar la seva mort en l’atemptat de juliol, segons informa Efe.

A un mes de les eleccions del 5 de novembre, Trump va apel·lar a la por i va dir que la seva victòria ha de ser massiva perquè no puguin “robar-li” les eleccions, en un nou intent de sembrar dubtes sobre la legitimitat de les eleccions si no guanya.

“Els últims vuit anys han intentat aturar-nos pe poder arribar al nostre gran futur. M’han atacat, m’han intentat eliminar amb un impeachment, m’han imputat, han intentat eliminar-me de les paperetes de vot i tal vegada potser matar-me”, va indicar l’expresident.

Trump va tornar al mateix escenari a l’aire lliure del seu atemptat en aquest poble de la Pennsilvània rural, juntament amb el seu candidat a vicepresident, JD Vance; el magnat Elon Musk i el seu fill Eric, que va estar acompanyat de la seva esposa, Lara Trump, copresidenta del Comitè Nacional Republicà.

Musk, que va ser ovacionat a l’escenari, va intervenir breument per demanar el vot per a Trump, recordar que cal registrar-se per votar i incidir en les teories, no fonamentades en els fets, que els demòcrates volen acabar amb el dret al vot. “Volen arrabassar-nos el nostre dret a votar. Si no guanyem no podrem votar mai més”, va assegurar Musk.

Trump va recordar que Pennsilvània és clau per a la seva victòria al novembre i que si guanya l’estat arribarà a la Casa Blanca. El candidat republicà va assegurar que, segons algunes enquestes, està aconseguint augmentar els suports entre els hispans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.