Política

pròxim orient

Israel llança els atacs més intensos a Beirut i bombardeja una escola a Gaza

L’exèrcit israelià intensifica l’ofensiva contra Hezbol·là i no afluixa en el front de la Franja

Israel ha tornat a bombardejar aquest diumenge objectius al Líban i Gaza. Els atacs aeris a Beirut de la nit i primera hora del matí han estat els més intensos des que l’exèrcit israelià va intensificar la seva campanya contra Hezbol·là el mes passat, segons han afirmat testimonis dels fets i analistes militars. L’alt comissionat de l’ONU per als refugiats ha acusat Israel d’haver “violat la llei internacional” amb els seus atacs a civils al Líban.

Els bombardejos sobre el Líban de les darreres hores han causat almenys 23 morts i 93 ferits, segons ha informat el Ministeri de Salut Pública. Les víctimes s’han registrat a les províncies meridionals del Sud del Líban i Nabatieh; les orientals Bekaa i Baalbek-Hermel; així com a la central Mont Líban, adjacent a Beirut.

Israel ha bombardejat també el nord del país, on han mort quatre persones, per primera vegada des que fa gairebé dues setmanes va llançar una intensa campanya de bombardejos que ha obligat prop d’1,2 milions de persones a fugir de casa seva i que ha arrasat localitats senceres.

L’ofensiva al Líban no ha fet afluixar la intensitat al front de la Franja de Gaza, on almenys 45 palestins han mort i 256 han resultat ferits l’últim dia, després que Israel hagi bombardejat una altra escola i una mesquita. Els últims atacs han fet elevar a 41.870 el nombre de morts des del 7 d’octubre i a 97.166 el de ferits, segons el Ministeri de Sanitat de Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia