Política

Política

El delegat del govern al Penedès aposta per buscar solucions a la sequera que afecta la vinya

Lluís Valls creu que aquest mandat cal “prendre determinacions” sobre la construcció d’un nou hospital al Garraf

El nou delegat del govern al Penedès, Lluís Valls, alerta de la situació de la vinya en un context de sequera. “Si no plou, [la vinya] està en perill? si no es busquen solucions, sí”, ha expressat en una entrevista a l’ACN en la que també ha fet referència la comunitat de regants constituïda recentment al Penedès assegurant que es tracta d’una iniciativa positiva i una “solució òptima” per evitar els estralls de la sequera. La junta gestora, però, tot just s’ha creat amb un centenar de membres per redactar els estatuts. En aquest sentit, admet que es tracta d’un camí a llarg termini i aposta per treballar amb Agència Catalana de l’Aigua (ACA) mesures transitòries. El delegat del govern admet que queda un llarg camí d’anys per davant fins que es redacti el projecte constructiu per fer arribar l’aigua des de les depuradores a les vinyes, “el qual serà molt complex perquè cada territori té la seva casuística”. Defensa que “cal aprofitar al màxim els recursos hídrics, i si hi ha d’haver tractaments per a què l’aigua sigui òptima per al reg, caldrà fer-ho”.

Pel que fa al nou hospital al Garraf, Valls afirma que aquest mandat caldrà “prendre determinacions” sobre l’eventual equipament i la planificació sanitària al conjunt de la vegueria. Aquesta setmana té previst reunir-se amb l’alcalde de Vilanova per afrontar aquesta qüestió, entre altres. Es tracta d’un equipament anunciat fa més de 14 anys per l’aleshores consellera socialista Marina Geli, però del qual mai ha hagut avenços. En relació als èatges de la C-32, Valls afirma que és una polèmica territorial sobre la qual “caldrà parlar-ne” amb els agents polítics i econòmics del Garraf i el Baix Penedès i també dins l’executiu català.

El projecte del l’Eix Transversal Ferroviari, demanat per la plataforma Pro Vegueria Penedès, el nou delegat afirma que preveu “estudiar amb determinació” la proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia