Política

L'empresari implicat en el cas Treball s'acusa i exculpa Farreras

L'empresari Víctor Manuel Lorenzo Acuña, gestor de l'empresa que va elaborar els informes falsos de Treball en època del conseller Ignasi Farreras (UDC), s'ha autoinculpat aquest dimarts en el judici en què comparteix el banc dels acusats amb Farreras i l'exsecretari general  del departament, Josep Maria Servitje. Lorenzo Acuña, que ja va ser condemnat pels mateixos fets en el cas Turisme i que és militant d'UDC, ha assegurat davant el tribunal que va ordenar plagiar els informes encarregats per Treball sense que ho sabés ningú de la conselleria.

Amb aquesta declaració, Lorenzo Acuña exculpa Farreras, que manté que no coneix l'empresari i que va saber que els estudis eren falsos fins que no es va obrir la causa judicial pel cas.

En el seu interrogatori, l'exconseller ha rebutjat qualsevol responsabilitat personal en els fets. Fins i tot ha arribat a apuntar cap a una altra banda en dir que només Juan Martín Toribio, exalt càrrec de la conselleria ja mort,  podia conèixer dels detalls dels informes, ja que era ell qui els encarregava i qui els rebia.

Farreras també ha fet notar que si hagués estat implicat en el frau no hauria estat "tan burro" de deixar proves i que no s'haurien trobat, per tant, els informes comprometedors.

La fiscalia demana una condemna de cinc anys i mig de presó per a Farreras i Servitje, acusats de prevaricació i falsedat en document oficial. L'acusació creu que els responsables de Treball, entre 1994 i 1995, van desviar uns 46.157 euros de fons públics mitjançant l'adjudicació de vuit informes plagiats.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona