Política

Política

Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui mancomunaran la recollida d’escombraries

La suma dels tres municipis supera els 60.000 habitants

Amb l’objectiu de millorar l’eficiència, els ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui mancomunaran el servei de recollida d’escombraries. Aquest dimecres els alcaldes d’Igualada, Marc Castells; Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez; i Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, han signat un protocol d’intencions per fer-ho ja que és un projecte que segons han explicat els alcaldes “no serà d’avui per demà”, com recull l’ACN. Els tres municipis faran un “contracte pont” d’uns dos o tres anys que “donaran marge perquè puguem treballar conjuntament aquest nou gran contracte”. Segons Castells, és el moment idoni per tirar en davant el projecte ja que a tots tres pobles se’ls acaba el contracte. Es tracta, ha assegurat, d’ “un país històric”. En aquesta línia, els batlles han destacat la feina conjunta que ja es va fer durant l’època de la pandèmia amb el tancament de la Conca d’Òdena.

La suma dels tres municipis supera els 60.000 habitants. Actualment la taxa de recollida de residus a Igualada es troba al voltant del 45%, a Vilanova del Camí al 42% i a Santa Margarida de Montbui al 35%. Castells ja ha avisat que aquests xifres “no són suficients” davant dels nous reptes que marca la Unió Europea i també de l’encariment del cànon d’abocament de residus. En aquests moments tots tres municipis tenen el model de contenidors oberts, tot i que amb servei de recollida porta a porta per als grans productors com és el cas d’Igualada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia