Política

Política

La Federació de Municipis veu amb bons ulls el pla d’habitatge d’Illa

El president de la FMC es reuneix amb la consellera Paneque

El govern aprovarà en el pròxim Consell Executiu el desplegament de la proposta

La consellera de Territori i portaveu de l’executiu, Sílvia Paneque, ja ha iniciat la roda de contactes amb representants de les entitats municipalistes per tal de començar a concretar l’anunci de 50.000 pisos públics fins al 2030 fet pel president de la Generalitat, Salvador Illa, al Parlament. En concret, s’ha reunit amb el president de la Federació de Municipis de Catalunya, David Bote. “Agraïm molt aquesta mesura adreçada a millorar els mitjans econòmics i els mitjans tècnics i que facilitarà l’accés a l’habitatge a moltes famílies, a molts joves i fins i tot a molta gent gran”, ha assegurat el també alcalde de Mataró. En aquesta línia, ha apuntat: “Els municipis ens hem de posar a treballar des d’ara mateix per facilitar el sòl i que aquests 1.100 milions d’euros anuals es converteixen en ‘claus en mà’ al més aviat possible”. Des de la FMC han explicat que estan d’acord en que cal identificar i trobar sòl, primer, i després treballar en com fer més àgils les tramitacions de les llicències i expedients. A més des del federació defensen que es respecti l’autonomia local a l’hora de posar a disposició els sòls disponibles en cada municipi i les prioritats per a destinar els habitatges que s’hi construeixin.

El govern té previst aprovar en el pròxim Consell Executiu el desplegament del pla d’habitatge anunciat pel president. En els pròxims dies Paneque té previst reunir-se amb altres actors vinculats amb el mercat de l’habitatge, com els arquitectes o els constructors. La consellera ha reiterat que “un dels principals problemes” és l’accés a l’habitatge i ha demanat “consensos amplis” per avançar en aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia