Política

Orient Mitjà

Almenys 22 persones moren en atacs israelians al Líban

Els coets de Hezbol·là maten dos civils al nord d’Israel i en fereixen tres més

Quatre palestins moren tirotejats per agents israelians encoberts a Nablus, a Cisjordània

La xifra de víctimes pels atacs d’Israel al Líban en l’últim any s’ha elevat aquest dimecres a 2.141 després de la mort de vint-i-dues persones més en les últimes 24 hores, segons ha informat el Ministeri de Salut Pública libanès. En el mateix període han resultat ferides vuitanta persones i el total ja és de 10.099. Tot i que aquest balanç es remunta al 8 d’octubre de l’any passat, la majoria de les víctimes s’han registrat en les últimes dues setmanes d’ofensiva israeliana.

El sud del Líban, amb dotze víctimes, i la vall de la Bekaa, a l’est, són les zones que més han patit les accions israelianes.

Aquest mateix dimecres han mort almenys quatre persones i una desena han patit ferides en un bombardeig israelià contra un apartament d’un hotel que acollia famílies desplaçades per la guerra a Waraniyeh. Aquesta localitat del sud del Líban no havia estat fins ara objectiu dels atacs israelians, que han anat augmentat el seu abast des de l’inici de la campanya massiva de bombardejos contra el sud i l’est del país, així com els suburbis del sud de Beirut coneguts com el Dahieh. Waraniyeh se situa al nord de Sidó, la ciutat més al nord de la línia marcada pel riu Awali, a partir de la qual està vigent l’advertència que l’exèrcit israelià va fer fa dos dies als habitants de les poblacions costaneres que evitessin anar a la platja o sortir a navegar per la possibilitat d’una operació marítima.

El govern libanès calcula que 1,2 milions de persones han abandonat les seves llars per fugir dels atacs israelians, sobretot al sud del país. Bona part dels desplaçats s’han refugiat a segones residències, pisos de lloguer o han sortit del país. Les autoritats xifren en 181.000 les persones acollides en els albergs habilitats pel govern arreu del país.

De la seva banda, Hezbol·là ha reivindicat el llançament de coets des del Líban contra la ciutat fronterera de Kiryat Shmona. Segons mitjans israelians, l’atac ha provocat la mort de dues persones, una parella d’uns quaranta anys que passejaven el gos i no han estat a temps de trobar refugi. Es tracta dels primers civils assassinats per Hezbol·là al nord d’Israel des de principis d’agost, abans de l’ofensiva israeliana al Líban. A més, un jove de setze anys ha patit ferides per fragments d’un coet interceptat al nord d’Israel. En el mateix incident ha resultat ferit lleu un home d’uns 50 anys, i un altre, un motorista de 36, ha patit un accident lleu en xocar contra un vehicle quan sonaven les alarmes antiaèries.

Quatre morts a Cisjordània

Aquest mateix dimecres, quatre palestins han perdut la vida a Cisjordània tirotejats per agents israelians, que han obert foc contra el seu vehicle a Nablus. En imatges difoses per mitjans israelians i palestins, es veu com diversos efectius envolten l’automòbil i obren foc. Segons el diari The Times of Israel, es tracta d’una operació de les forces especials israelianes.

Un altre palestí, el fotoperiodista Mohamed al Tanani, ha perdut la vida al camp de refugiats de Jabalia, al nord de la Franja de Gaza, pels trets d’un franctirador israelià. Al Tanani, que treballava per al canal Al Aqsa –controlat per Hamàs– estava amb altres periodistes a la cruïlla d’Abu Sharj. Dos companys de professió, Tamer Labad i Fadi al Wheidi, aquest últim de la cadena qatariana Al Jazeera, han resultat ferits en el mateix incident. La mort d’Al Tanani eleva a 176 el total d’informadors morts des de l’inici de la guerra a Gaza, segons les autoritats de l’enclavament.

La mateixa font ha elevat avui a més de 42.000 el total de víctimes palestines a la Franja en els últims dotze mesos. A més, gairebé 98.000 persones han resultat ferides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia