Política

Síria acusa els EUA d'"agressió terrorista" contra el seu territori

Món

El ministre sirià d'Exteriors, Walid al-Mualem, va acusar ahir els Estats Units d'haver comès "un acte d'agressió terrorista" contra Síria en referència a l'atac que diumenge van llançar les forces nord-americanes des de l'Iraq contra territori sirià i que va matar vuit persones, entre les quals dos nens.

Al-Mualem va fer aquestes declaracions després que el govern de Damasc assegurés que quatre helicòpters dels EUA havien atacat diumenge la localitat siriana d'Al-Sukkari i la zona d'Albu Kamal, a l'est de Síria, pròximes a la frontera amb l'Iraq, i que soldats nord-americans havien entrat per la força en un edifici d'aquesta àrea.

"Els americans ho han fet a la llum del dia, això vol dir que no es tracta d'un error, sinó que s'ha fet amb determinació. És per això que considerem aquest acte com una agressió terrorista i criminal", va afirmar Al-Mualem.

El cap de la diplomàcia siriana, que ahir es va reunir a Londres amb el seu homòleg britànic, David Miliband, va demanar al govern iraquià que investigui els fets. "Si tornen a fer-ho, defensarem el nostre territori", va advertir.

"Operació exitosa"
Washington va confirmar ahir que el raid de l'exèrcit nord-americà sobre Síria diumenge passat va acabar amb la vida d'Abu Gadiya, antic oficial del difunt líder d'Al-Qaida a l'Iraq Abu Mussab al-Zarqawi, que passava il·legalment combatents de Síria a l'Iraq. "L'operació va ser exitosa –va informar un representant nord-americà a l'Iraq–. Creiem que Gadiya és mort [...]. Això tindrà un efecte afeblidor en la xarxa d'entrada il·legal de combatents estrangers" a l'Iraq. Washington assegura que Damasc permet el pas de combatents d'Al-Qaida des de Síria a l'Iraq.

La cadena de televisió Al-Jazira, de Qatar, va indicar que dos dels helicòpters que van participar en l'atac de diumenge van aterrar en territori sirià i que els seus tripulants van baixar de l'aparell i van atacar els ocupants de l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.