Política

Síria acusa els EUA d'"agressió terrorista" contra el seu territori

Món

El ministre sirià d'Exteriors, Walid al-Mualem, va acusar ahir els Estats Units d'haver comès "un acte d'agressió terrorista" contra Síria en referència a l'atac que diumenge van llançar les forces nord-americanes des de l'Iraq contra territori sirià i que va matar vuit persones, entre les quals dos nens.

Al-Mualem va fer aquestes declaracions després que el govern de Damasc assegurés que quatre helicòpters dels EUA havien atacat diumenge la localitat siriana d'Al-Sukkari i la zona d'Albu Kamal, a l'est de Síria, pròximes a la frontera amb l'Iraq, i que soldats nord-americans havien entrat per la força en un edifici d'aquesta àrea.

"Els americans ho han fet a la llum del dia, això vol dir que no es tracta d'un error, sinó que s'ha fet amb determinació. És per això que considerem aquest acte com una agressió terrorista i criminal", va afirmar Al-Mualem.

El cap de la diplomàcia siriana, que ahir es va reunir a Londres amb el seu homòleg britànic, David Miliband, va demanar al govern iraquià que investigui els fets. "Si tornen a fer-ho, defensarem el nostre territori", va advertir.

"Operació exitosa"
Washington va confirmar ahir que el raid de l'exèrcit nord-americà sobre Síria diumenge passat va acabar amb la vida d'Abu Gadiya, antic oficial del difunt líder d'Al-Qaida a l'Iraq Abu Mussab al-Zarqawi, que passava il·legalment combatents de Síria a l'Iraq. "L'operació va ser exitosa –va informar un representant nord-americà a l'Iraq–. Creiem que Gadiya és mort [...]. Això tindrà un efecte afeblidor en la xarxa d'entrada il·legal de combatents estrangers" a l'Iraq. Washington assegura que Damasc permet el pas de combatents d'Al-Qaida des de Síria a l'Iraq.

La cadena de televisió Al-Jazira, de Qatar, va indicar que dos dels helicòpters que van participar en l'atac de diumenge van aterrar en territori sirià i que els seus tripulants van baixar de l'aparell i van atacar els ocupants de l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona