Política

orient mitjà

Nou atac israelià contra una nova carretera que connecta Síria amb el Líban

És la segona vegada que Israel atac la zona

L’exèrcit israelià continua aquest dijous al matí bombardejant el Líban i Síria i alhora manté el setge al nord de la Franja de Gaza. Un atac amb drons israelià ha colpejat aquest dijous una carretera a la regió de Qoussair, al centre de Síria, que uneix aquest país amb el Líban. És la segona vegada que Israel ataca aquesta zona amb l’objectiu de tallar les rutes d’aprovisionament d’armament de la milícia xiïta libanesa Hezbol·là després d’un primer atac el 5 d’octubre passat al pas de Masna, que era utilitzat per moltes famílies libaneses per fugir de les bombes israelianes. L’Observatori Sirià de Drets Humans, una ONG amb seu a Londres, però que disposa d’una nodrida xarxa de col·laboradors sobre el terreny, ha estat qui ha informat d’aquest segon atac, mentre que l’Agència Nacional de Notícies (ANI), oficial libanesa, ha indicat que un “avió no tripulat enemic ha realitzat atacs a la frontera entre el Líban i Síria”.

El canal de televisió per satèl·lit qatarià Al Jazeera, per la seva banda, ha informat d’atacs israelians a les províncies sirianes d’Homs i Hama, que han causat danys en dues infraestructures.

Els atacs arriben hores després d’un bombardeig atribuït a Israel contra un edifici residencial en un barri de Damasc, la capital siriana.

D’altra banda, els atacs aeris israelians van matar la nit de dimecres a dijous cinc paramèdics i membres de la Defensa Civil libanesa d’un centre de rescat a la localitat de Dardaghya, al sud del Líban, on estaven preparats per sortir a atendre peticions d’auxili.

En paral·lel a l’ofensiva al Líban, l’exèrcit israelià manté la campanya militar a la Franja de Gaza amb el setge al nord de l’enclavament palestí i atacs arreu del territori. Almenys setze persones han mort i desenes més han resultat ferides en un nou bombardeig israelià contra una escola reconvertida en refugi per a desplaçats a la localitat de Deir al Balah, al centre de Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia