Política

política

Dirigents històrics d’ERC donen suport a Nova Esquerra Nacional

Puigcercós, que no hi veu perill d’escissió, reclama una reflexió a Junqueras perquè ara cal «gent que sumi, i ell divideix»

Godàs, que no descarta acords amb altres candidatures si es va a segona volta, assegura «mà estesa a tothom» si guanyen

Dirigents històrics d’ERC com Joan Puigcercós, Carme Forcadell, Josep Huguet, Marta Cid, Marina Llansana o Pau Ricomà, a més d’exconsellers de legislatures anteriors com Meritxell Serret o Manel Balcells, han fet públic avui el seu suport a la candidatura de Nova Esquerra Nacional en el congrés del 30 de novembre, en un llistat a què també s’han sumat, tot i que no hi han pogut ser presents, altres noms com Joan Ridao, Dolors Bassa o Anna Simó. Puigcercós, que el 2011 va donar precisament el relleu en una «transició tranquil·la» al tàndem Junqueras-Rovira, ha actuat com a portaveu de tots ells per demanar amb contundència que «s’imposa una renovació» després de l’últim cicle electoral negatiu. «ERC és en una cruïlla i cal un canvi de direcció, d’aires, de persones, de cares...», ha instat. Per això mateix ha lamentat que l’actitud d’Oriol Junqueras en optar a la reelecció «en aquests moments divideix», quan el partit «necessita gent que sumi», i li ha demanat una «reflexió». Puigcercós s’ha mostrat preocupat sobretot per «l’endemà» del congrés, ja que creu que el partit ha de tenir una estabilitat i un projecte polític clar i definit, fet que veu possible si guanya la candidatura encapçalada per Xavier Godàs i Alba Camps. «Es necessita gent que sumi i no que divideixi al capdavant», ha conclòs, a fi de tenir un partit cohesionat. «Si guanyem el congrés no tenim cap llistat, preservarem la unitat del partit perquè no hi sobra ningú», ha subrallat en la mateixa línia Godàs, que ha insistit que ells són «republicans, no nepotistes» i que tindran «mà estesa» l’endemà per parlar amb tothom.

En tot cas, Puigcercós ha dit que, a diferència del que va passar en l’últim gran congrés convuls d’ERC, el del 2008, no veu perill d’escissió perquè «no hi ha grans diferències polítiques» entre les candidatures, sinó altres actituds que creu que es poden alinear l’endemà. «Estem en millors condicions si hi ha bona voluntat per part de tothom i tothom té voluntat de sumar», ha reblat, mentre ha considerat que el partit ha refer una estructura territorial que creu que «s’ha rovellat en els últims anys», i que el fet de ser de nou a l’oposició pot ajudar a centrar-s’hi. També Godàs ha negat que, de la campanya que va iniciar ja fa setmanes arreu del país, en conclogui que hi veig cap «clima de trencament» ni cap conflicte que impliqui «una voluntat de ruptura». «Hi ha preocupació de la militància, que és molt madura; en les converses hi ha amabilitat i ens reclamen que tinguem capacitat per a un debat serè», ha exposat, mentre ha apuntat que l’afer dels cartells no és un dels que més surten en les converses. Això sí, Camps ha tornat a demanar «la màxima celeritat» perquè la comissió de garanties del partit el tanqui «amb les conseqüències que se’n puguin derivar», ja que «fa mal a l’organització».

Godàs ha dit que el seu propòsit és «anar a guanyar el congrés» el 30-N, és a dir, a obtenir més del 50% dels vots de la militància, si bé no ha descartat que, si cap candidatura els obté i es va a una segona volta quinze dies després, es pugui composar algun acord amb una altra candidatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia