Política

Olga Morales és escollida alcaldessa en substitució de Carles Ruiz

La socialista es compromet a treballar contra les desigualtats i pel progrés sostenible amb una mirada feminista

Olga Morales ha estat escollida aquest vespre alcaldessa de Viladecans amb els 12 vots a favor del seu partit, el PSC, i els 2 dels comuns, els seus socis de govern. Els tres partits de l’oposició –ERC, PP i Vox– han presentat respectives candidates a l’alcaldia. Morales, que era la cinquena tinenta d’alcaldia de Sostenibilitat Social i Serveis a la Ciutadania, substitueix així Carles Ruiz, que deixa l’alcaldia després de 19 anys perquè ha estat nomenat president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Ruiz s’ha acomiadat del càrrec recordant el seu objectiu quan va substituir Jaume Montfort: “que la gent de Viladecans tingués més oportunitats”. Unes oportunitats que s’han pogut, segons Ruiz, oferir a partir de dos eixos: la millora educativa i l’atracció de noves empreses. “Quan vaig començar com a alcalde els resultats educatius de Viladecans estaven per sota de la mitjana catalana. Ara estan per sobre”, s’ha felicitat. Ruiz s’ha vanagloriat també de deixar una ciutat urbanísticament cohesionada, amb zones verdes com a eixos centrals. L’oposició li ha reconegut la millora educativa, però li ha retret que deixi una ciutat “amb barris deteriorats” i manca d’equipaments promesos, com la segona biblioteca.

Els diferents partits han valorat que una dona arribi per primer cop a l’alcaldia de Viladecans. “Regeixi’s pel servei, l’ètica i el respecte”, li ha reclamat la cap de l’oposició, Bàrbara Lligadas., que li ha exigit que “el saldo de promeses sigui més positiu” pel que fa a equipaments i protecció del medi ambient. Richard Calle, portaveu del PSC, ha destacat l’empatia de l’alcaldessa i el seu respecte a la diversitat. També “el convenciment que fomentarà la confiança i col·laboració entre el govern i la ciutadania”.

Morales, amb 25 anys d’experiència a l’Ajuntament, s’ha estrenat tot afirmant que treballarà “activament des del feminisme per les polítiques d’igualtat i transformació social”, i també amb les entitats de la ciutat. Ha assegurat que seguirà les polítiques de Ruiz, “que ens han convertit en un referent a l’àrea metropolitana i a Europa”, i s’ha compromès a treballar amb una mirada social i comunitària perquè Viladecans “segueixi sent una de les ciutats amb menys desigualtat de renda”. També seguirà impulsant, ha dit, la transformació de l’atenció ciutadana i “com no, de l’educació, que és un dels grans llegats” de Ruiz. El progrés sostenible “serà un altre dels meus eixos de treball. La diversitat empresarial ens fa fort, però el progrés ha de ser sostenible perquè tots volem gaudir d’una ciutat mes saludable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia