Política

orient mitjà

Biden diu que ha demanat a Israel que no ataqui a la missió de l’ONU al Líban

Quatre soldats de les forces de les Nacions Unides desplegades al Líban han resultat ferits els últims dos dies per atacs israelians

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha dit aquest divendres que ha demanat a Israel que no ataqui a la missió de l’ONU (Finul) en el sud del Líban, després que bombardejos d’Israel hagin ferit a quatre cascos blaus en els últims dos dies.

Biden ha fet aquestes afirmacions en un esdeveniment en el qual ha donat una actualització sobre la resposta del govern federal als huracans Milton i Helena.

Una periodista li va preguntar si estava demanant a Israel que deixés d’atacar als cascos blaus de l’ONU, davant el que va contestar: “Absolutament, positivament”.

Un atac atribuït a Israel el dijous va deixar ferits de caràcter lleu a dos soldats indonesis, que van resultar lesionats quan Israel va atacar una torre de vigilància de la caserna general de la Força Provisional de les Nacions Unides per al Líban (Finul) en Naqoura, en el sud del país.

Aquest divendres, altres dos cascos blaus esrilanqueses han resultat ferits en un altre atac atribuït a l’Exèrcit israelià contra una altra torre de la Finul, en el que seria el quart impacte de trets israelians contra tropes de l’ONU al Líban.

La Finul és una missió de manteniment de la pau en el sud del Líban que el Consell de Seguretat de l’ONU va establir en 1978. En virtut del seu mandat, han de supervisar el cessament de les hostilitats i ajudar a garantir l’accés de l’ajuda humanitària a la població civil i el retorn dels desplaçats després de la guerra de 2006 entre Israel i el Líban.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia