Política

Un miler de policies afirmen que estan protegint els manifestants antigovernamentals

Tailàndia

Un miler de policies envolten els manifestants que ocupen la seu del govern de Tailàndia a la capital, Bangkok, on regeix l'estat d'excepció declarat ahir pel primer ministre.

La policia ha afirmat que els agents estan vetllant per la seguretat dels activistes, mentre no s'han registrat incidents violents durant les primeres 24 hores des de l'entrada en vigor de la mesura d'emergència.

La primera nit de l'estat d'excepció a la capital tailandesa s'ha desenvolupat sense actes de violència entre les forces de seguretat i els manifestants.

En la vigília, el primer ministre, Samak Sundarajev, ha declarat la mesura d'emergència a Bangkok després de la batalla campal de dilluns entre els manifestants antigovernamentals i seguidors de l'executiu, que ha causat un mort i 44 ferits.

Sondhi Limthongkul, fundador de l'Aliança per a la Democràcia (PAD), la formació opositora que ha encapçalat les protestes, ha anunciat que aquestes es dispersaran abans de 48 hores i confia que els soldats no faran servir la força contra ells. L'estat d'excepció permet a l'exèrcit fer servir la força, tallar carreteres, evacuar edificis i censurar els mitjans de comunicació. La mesura també prohibeix les reunions públiques de més de cinc persones i autoritza les forces de seguretat a detenir sense càrrecs els sospitosos de rebel·lió durant un temps màxim de 30 dies.

El cap de l'exèrcit ha descartat el cop d'Estat i ha afirmat que la crisi política serà resolta "per mitjans legals i democràtics" i ha promès exercir la moderació si s'han de dissoldre les protestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.