Política

estat espanyol

La fiscalia s’oposa a la querella de Begoña Gómez contra el jutge Peinado

Diu que amb els indicis i arguments jurídics presentats no es compleixen els requisits legals necessaris per a la seva admissió a tràmit

La fiscalia de Madrid s’ha posicionat aquest dilluns en contra de l’admissió a tràmit de la querella presentada per Begoña Gómez, esposa del president del govern espanyol i secretari general del PSOE; Pedro Sánchez, contra el jutge Juan Carlos Peinado per un delicte de revelació de secrets i informacions processals. En un comunicat, la fiscalia recorda que es va mostrar a favor de la querella per prevaricació plantejada en el seu moment pel president del govern espanyol per un delicte de prevaricació, però en el cas de Gómez considera que “en aquest moment, amb els indicis i arguments jurídics que s’aporten en la querella (...), no es donen els requisits legals exigits per a la seva admissió a tràmit”. Això es deu, al fet que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid no va atendre la petició de la fiscalia de reclamar tota la causa.

En l’escrit, la fiscalia assenyala que el 18 de setembre passat ja es va pronunciar sobre la querella presentada per Gómez en relació amb el presumpte delicte de revelació de secrets per part de Peinado. Aleshores, a la fiscalia li va semblar improcedent admetre la querella i h va argumentar dient que es basava en “simples notícies” i que no es desprenia cap indici en contra del jutge.

Tot i això, va demanar que li enviessin les actuacions per pronunciar-se sobre el presumpte delicte continuat de prevaricació, però la sala d’afers civils i penals del Tribunal Superior de Justícia de Madrid s’hi va negar al·legant que suposava “incorporar elements que no havien estat citats en la querella”.

La fiscalia acata la decisió del tribunal que l’instava a pronunciar-se en un termini de cinc dies sobre l’admissió de la querella, però ho fa en un escrit molt dur contra l’alt tribunal madrileny, en el qual sosté que mai abans s’havia negat a reclamar tota una causa per decidir sobre un delicte de prevaricació continuat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia